Proef de verrukkelijke Surinaamse pindasoep met kip en spekblokjes. Licht pittig en boordevol smaak, perfect als hoofdgerecht of met rijst.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Surinaamse keuken
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur20 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur25 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 655
Ingrediënten
6 el pindakaas met stukjes
1 el sambal oelek
200 gr spekblokjes
250 gr taugé
2 tl piment
1 kippenbouillontablet
1 ui gesnipperd
6 kipbraadsticks
Instructies
Breng anderhalve liter water in een grote soeppan aan de kook. Voeg het kippenbouillontablet, de kipbraadsticks en de gesnipperde ui toe. Laat het geheel ongeveer een uur zachtjes doorkoken.
Haal vervolgens de braadsticks uit de pan en laat ze afkoelen. Verwijder het vlees van de botten en snijd het in blokjes.
Meng de pindakaas en sambal in een kom en voeg een soeplepel kookvocht toe. Roer het mengsel goed door.
Voeg het vlees terug toe aan de soep samen met het pindakaasmengsel en de spekblokjes.
Breng indien nodig op smaak met extra pindakaas of sambal. Voeg tot slot de taugé en piment toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen voordat je de Surinaamse pindasoep serveert.