Ga terug
+ servings
Toast met zoete ricotta en blauwe bes

Ricotta recept lunch

4.3 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Een verleidelijk eenvoudig recept voor lunch of laat ontbijt: toast met romige ricotta en zoete blauwe bessen. Probeer deze boterham eens.
Gang lunch
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 442

Ingrediënten

  • 60 gr blauwe bessen
  • 1 el suiker
  • 100 gr ricotta
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el poedersuiker
  • 1 boterham naar keuze

Instructies

  • Neem een steelpan en doe de blauwe bessen erin samen met 2 eetlepels water en 1 eetlepel suiker.
  • Laat dit op zacht vuur sudderen terwijl je de boterham roostert tot hij mooi bruin en knapperig is.
  • Klop ondertussen de ricotta luchtig met de vanille en poedersuiker.
  • Besmeer de geroosterde boterham met deze romige ricotta en leg er vervolgens de gestoofde bessen bovenop. Serveer meteen en geniet van deze heerlijke ricotta-toast als lunch.