De reuben sandwich is een heerlijk broodje met pastrami, zuurkool, emmentaler en zelfgemaakte Russische dressing. Onwijs lekker en makkelijk!
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 1persoon
calorieën 790
Ingrediënten
Russische dressing
1elmayonaise
1elketchup
1tlaugurkenfijngehakt
1tluigeraspt
½tlworcestersaus
½tlpaprikapoeder
zout en peper
Reuben sandwich
1elboterom in te bakken
2snedesroggebroodof zuurdesem
50grzuurkool
100grpastrami
3plakjesEmmentaler
Instructies
Begin met het maken van de russische dressing. Voeg hiervoor alle ingredienten in een kommetje en meng goed. Proef af op zout en peper en voeg toe naar smaak.
Zet een koekenpan op het vuur en verhit het klontje boter, hierin gaan we de Reuben sandwich bakken.
Knijp ondertussen de zuurkool goed uit, zodat het niet meer nat is. Besmeer beide snedes roggebrood met de russische dressing. Beleg als eerst met pastrami, volg met zuurkool en daarna Emmentaler.
Bak de Reuben sandwich goudbruin aan beide kanten op middelhoog vuur. Haal, zodra de kaas gesmolten is, van het vuur en snijd doormidden. Serveer met extra augurken.