Rijkgevulde Reuben sandwich met pastrami

Rijkgevulde Reuben sandwich met pastrami

Deze Amerikaanse sandwich zit vol verrassende smaken. Denk aan pastrami, zuurkool en een zelfgemaakte Russische dressing. De Reuben sandwich is echte klassieker, die je echt een geprobeerd moet hebben. Het liefst zelfgemaakte, want dat is het allerlekkerst. Een fantastische combinatie van vlees met zuurkool, maar ook een neutrale kaas. De dressing maakt dit broodje helemaal af, het is niet voor niets een van de bekendste broodjes.

Wees niet zuinig met het beleggen van de Reuben sandwich. We leggen heel wat plakken pastrami erop. Kun je bij jouw slager ook dikkere plakken pastrami kopen? Doe dit dan vooral, dat is extra lekker! Ook kun je kiezen om pastrami zelf te maken. Dat is een flinke klus, maar wel het wachten waard. Maar een pakje uit de supermarkt is ook hartstikke lekker.

Ook lekker: tosti uit de pan met heel veel kaas en chilivlokken.

Pastrami sandwich

Reuben sandwich met pastrami

5 van 1 stem
Recept afdrukken
De reuben sandwich is een heerlijk broodje met pastrami, zuurkool, emmentaler en zelfgemaakte Russische dressing. Onwijs lekker en makkelijk!
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 790

Ingrediënten

Russische dressing

  • 1 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl augurken fijngehakt
  • 1 tl ui geraspt
  • ½ tl worcestersaus
  • ½ tl paprikapoeder
  • zout en peper

Reuben sandwich

  • 1 el boter om in te bakken
  • 2 snedes roggebrood of zuurdesem
  • 50 gr zuurkool
  • 100 gr pastrami
  • 3 plakjes Emmentaler

Instructies

  • Begin met het maken van de russische dressing. Voeg hiervoor alle ingredienten in een kommetje en meng goed. Proef af op zout en peper en voeg toe naar smaak.
  • Zet een koekenpan op het vuur en verhit het klontje boter, hierin gaan we de Reuben sandwich bakken.
  • Knijp ondertussen de zuurkool goed uit, zodat het niet meer nat is. Besmeer beide snedes roggebrood met de russische dressing. Beleg als eerst met pastrami, volg met zuurkool en daarna Emmentaler.
  • Bak de Reuben sandwich goudbruin aan beide kanten op middelhoog vuur. Haal, zodra de kaas gesmolten is, van het vuur en snijd doormidden. Serveer met extra augurken.

Tip: knijp de zuurkool zo goed mogelijk uit, zodat je de rest van het broodje niet nat maakt tijdens het bakken.

Ook lekker: tosti met brie, jalapeno en augurk.

In plaats van Emmentaler kun je ook kiezen voor Nederlandse gatenkaas. Zuurkool over? Maak deze zuurkoolsalade met ananas eens.

Reuben sandwich

Een lekker drankje erbij: deze bloody mary cocktail.

Reuben recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024