Recept afdrukken
Een eenvoudig recept voor groentesalade met tofu, Chinese kool en sojasaus. Perfect voor een gezonde lunch of lichte maaltijd
Gang lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 446
- 1 wortel
- 1 Chinese kool
- 125 gr taugé
- 180 gr tofu
- 4 el olijfolie
- 1 afbakbrood
Dressing
- 2 el sojasaus
- 2 el limoensap
- 2 el olijfolie
Topping
- geroosterde sesamzaadjes
- krokante uitjes
- pinda’s
- sriracha hot sauce
Bak het brood af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kool in dunne reepjes en rasp de wortel.
Neem een kom en maak de dressing, breng op smaak met versgemalen peper.
Verhit een wok met 2 el olijfolie en bak de tofu gaar en bruin. Wikkel de tofu in aluminiumfolie om warm te houden.
Verhit 2 el olijfolie en bak de Chinese kool en wortel kort, ongeveer 1 minuut.
Voeg de taugé toe en roerbak nog 1 minuut.
Meng de dressing door de groenten en verdeel de tofu op brood.
Serveer de tofu salade met topping naar smaak.