Groentesalade met tofu
Met Chinese kool en sojasaus- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 446
Groentesalade met tofu, Chinese kool en sojasaus. ’n Vegetarische gezonde salade vol groenten voor de lunch of lichte maaltijd. Simpel en zó gemaakt met taugé en ’n stuk brood.
Salade met tofu
Salade met tofu, ’t is heerlijk maar je moet even weten wat je met tofu kan en hoe je het moet maken. Tofu is plantaardig en is gemaakt van sojabonen. Hoe steviger de tofu, hoe beter ’t tegen een stootje kan. Stevige tofu is ’t meest geschikt voor de verschillende bereidingswijzen.
Tofu kan je frituren, bakken of marineren om ’n lekkere salade met tofu te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Salade tofu vegan
- Bak het brood af in de oven volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de kool in dunne reepjes en rasp de wortel. Neem een kom en maak de dressing en breng op smaak met vers gemalen peper.
- Verhit een wok met 2 el olijfolie en bak de tofu hierin gaar en bruin. Schep de tofu uit de wok en hou warm door het in aluminiumfolie te wikkelen.
- Verhit 2 el olijfolie en bak de Chinese kool en wortel kort, zo’n 1 minuut. Schep de taugé erbij en roerbak nog 1 minuut. Schep de dressing door de groenten en verdeel over de borden. Leg de tofu erop en eet met warm knapperig brood. Salade tofu vegan maak je zó.
Maak af met geroosterde sesamzaadjes, krokante uitjes, pinda’s en sriracha hot sauce.
Wil je de tofu eerst marineren maak dan ’n mengsel van 2 el ketjap, ½ tl uienpoeder en 1 tl gerookte paprikapoeder en meng door de tofu of neem pittig gekruide tofureejes.
Ook lekker: Tofuspiesjes ’n vega spies gemarineerd in sojasaus, sesamolie en chilisaus.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen