Recept afdrukken
Vegan gehaktbrood met champignons, ui en knoflook. Dit vegetarisch meatloaf recept maak je heel makkelijk zelf.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Porties 3 personen
calorieën 288
- 1 Beyond Meat mince plantaardig gehakt (300 gr)
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- 100 gr champignons
- 1 el olijfolie
- 1 el ketchup
- 15 gr havermout
- 20 gr paneermeel
Optioneel
- barbecuesaus
- zeezout en peper
Verwarm de oven voor op 190 graden en bedek een bakblik met bakpapier.
Snipper de ui en pers de knoflook, bak ze samen in olijfolie tot ze glazig zijn.
Snij en voeg de champignons toe en bak ze mee met het gehakt. Haal van het vuur en meng de overige ingrediënten erdoor.
Schep het gehaktmengsel in het bakblik en druk stevig aan. Bedek met aluminiumfolie en bak 30 minuten tot het begint te kleuren.
Haal het vegan gehaktbrood uit de oven, smeer er barbecuesaus over en strijk glad. Bak nog 15 minuten.