Ga terug
+ servings
Banaan-walnotenbrood recept

Bananenbrood met walnoten

4.5 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Proef de perfecte combinatie van rijpe bananen en knapperige walnoten in ons onweerstaanbare bananenbrood recept.
Gang Tussendoor
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 10 plakken
calorieën 290

Ingrediënten

  • 3 el plantaardige olie
  • 100 gr suiker
  • 3 eieren
  • 4 bananen
  • 225 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 175 gr gehakte walnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een broodvorm in met 1 theelepel olie.
  • Meng in een kom 3 eetlepels olie met suiker en eieren en klop het mengsel licht en luchtig.
  • Prak de bananen en voeg ze toe aan het mengsel.
  • Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe aan het mengsel en roer goed door. Voeg nu ook de walnoten toe en meng ze gelijkmatig door het beslag.
  • Giet het beslag in de ingevette broodvorm. Bak het bananenbrood ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven, of tot een prikker die in het midden van het brood wordt gestoken er schoon uitkomt.
  • Haal het bananenbrood uit de oven en laat het enkele minuten afkoelen in de vorm.
  • Verwijder het bananenbrood voorzichtig uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.