Proef de perfecte combinatie van rijpe bananen en knapperige walnoten in ons onweerstaanbare bananenbrood recept.
Gang Tussendoor
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur10 minutenmin
Porties 10plakken
calorieën 290
Ingrediënten
3elplantaardige olie
100grsuiker
3eieren
4bananen
225grbloem
1tlbakpoeder
1mespunt zout
175grgehakte walnoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een broodvorm in met 1 theelepel olie.
Meng in een kom 3 eetlepels olie met suiker en eieren en klop het mengsel licht en luchtig.
Prak de bananen en voeg ze toe aan het mengsel.
Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe aan het mengsel en roer goed door. Voeg nu ook de walnoten toe en meng ze gelijkmatig door het beslag.
Giet het beslag in de ingevette broodvorm. Bak het bananenbrood ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven, of tot een prikker die in het midden van het brood wordt gestoken er schoon uitkomt.
Haal het bananenbrood uit de oven en laat het enkele minuten afkoelen in de vorm.
Verwijder het bananenbrood voorzichtig uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.