Paaseieren maken van chocolade en kokos, makkelijk om zelf te maken. Super lekker 3D chocolade paasei recept.
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 35 minutenmin
Porties 12stuks
calorieën 264
Ingrediënten
100grchocolade puur
200grgeraspte kokos
150grsuiker
50grbloem
snuf zeezout
3eiwitten
2tlvanille extract
100grroomboter
120grpoedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smelt de chocolade au bain-marie. Meng in een kom geraspte kokos, suiker, een snufje zout, bloem, eiwitten en 1 theelepel vanille-extract tot een dik beslag.
Giet de helft van de gesmolten chocolade door het kokosmengsel en roer kort.
Maak met 2 lepels 24 halve eieren en verdeel ze gelijkmatig over het bakpapier.
Bak de halve eieren in 15 minuten knapperig en laat ze volledig afkoelen.
Klop de boter met poedersuiker, 1 theelepel vanille-extract en de rest van de gesmolten chocolade tot een gladde crème.
Smeer een beetje van de crème op een half ei en druk voorzichtig de andere helft erop.
Voeg eventueel decoratie toe aan de paaseieren zoals sprinkles of hagelslag.