Recept afdrukken
Curry eieren in een romige saus van tomaat, kokos en korma currypasta met iets wat pit, maar kidsproof recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Porties 6 personen
calorieën 390
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl verse gemberrasp
- 1 rode peper
- 1 el olijfolie
- 75 gr korma currypasta
- 400 gr gepelde tomaten blik
- 200/400 ml kokosmelk blik
- 9 eieren
Voor erbij
- koriander, basilicum
- limoen
- naan, rijst
- dikke yoghurt
Pel en snipper de uien en knoflook, rasp de gember en snijd de peper in dunne ringetjes.
Bak alles aan in olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de currypasta toe en blijf roeren.
Voeg de tomaten toe samen met de kokosmelk (begin met 200 ml tot de gewenste dikte) en laat het geheel zo'n 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Kook ondertussen de eieren gedurende 8 minuten, pel ze en voeg de laatste 3 minuten toe aan de curry.
Breng de curry op smaak met versgemalen peper en grof zeezout. Maak de curry met ei af met basilicum, limoen en/of yoghurt naar keuze.