Curry eieren
Met pepers en tomaat- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 390
Curry eieren in een romige saus van kokos en tomaat met iets wat pit maar zeker nog kidsproof. Een makkelijk recept wat snel op tafel staat met verse gember, knoflook en pepers. Serveer met rijst of platbrood en verse kruiden naar smaak.
Curry eieren
Eieren in currysaus recept ofwel curry eieren. Korma is ’n stoofgerecht uit de Indiase keuken. Vaak met yoghurt en kruiden, deze dus met eieren écht lekker!
Ook lekker: Chapati recept uit India ofwel ’n dun broodje als bijgerecht.
Curry eieren maken
- Pel en snipper de uien en knoflook, rasp de gember en snij de peper in dunne ringetjes. Bak aan met olijfolie in een pan met dikke bodem. Meng de currypasta mee en blijf roeren.
- Voeg de tomaten toe samen met de kokosmelk en laat zo’n 10 min op laag vuur pruttelen. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten, pel deze en voeg de laatste 3 min toe aan de curry.
- Voeg naar smaak vers gemalen peper en grof zeezout toe en maak af met basilicum, limoen en/of yoghurt naar keuze. Curry eieren maken doe je zó.
Heb je naan brood of pita’s liggen, ’t is lekker voor erbij. Extra vulling? Voeg limabonen toe.
Ook lekker: Noedels met mango en rode peper ’n snel en gezond salade recept met ’n iets wat zoete dressing van rietsuiker, rijstazijn, sesamolie en vissaus.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen