Curry eieren
Curry eieren in een romige saus van kokos en tomaat met iets wat pit maar zeker nog kidsproof. Een makkelijk recept wat snel op tafel staat met verse gember, knoflook en pepers. Serveer met rijst of platbrood en verse kruiden naar smaak.
Eieren in currysaus recept ofwel curry eieren. Korma is een stoofgerecht uit de Indiase keuken. Vaak met yoghurt en kruiden, deze dus met eieren écht lekker!
Ook lekker: chapati recept uit India ofwel een dun broodje als bijgerecht.
Indiase curry met eieren
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl verse gemberrasp
- 1 rode peper
- 1 el olijfolie
- 75 gr korma currypasta
- 400 gr gepelde tomaten blik
- 200/400 ml kokosmelk blik
- 9 eieren
Voor erbij
- koriander, basilicum
- limoen
- naan, rijst
- dikke yoghurt
Instructies
- Pel en snipper de uien en knoflook, rasp de gember en snijd de peper in dunne ringetjes.
- Bak alles aan in olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de currypasta toe en blijf roeren.
- Voeg de tomaten toe samen met de kokosmelk (begin met 200 ml tot de gewenste dikte) en laat het geheel zo'n 10 minuten op laag vuur pruttelen.
- Kook ondertussen de eieren gedurende 8 minuten, pel ze en voeg de laatste 3 minuten toe aan de curry.
- Breng de curry op smaak met versgemalen peper en grof zeezout. Maak de curry met ei af met basilicum, limoen en/of yoghurt naar keuze.
Heb je naan brood of pita's liggen, dat is lekker voor erbij. Extra vulling? Voeg limabonen toe.
Ook lekker: noedels met mango en rode peper een snel en gezond salade recept met een iets wat zoete dressing van rietsuiker, rijstazijn, sesamolie en vissaus.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?