
Curry eieren in romige kokos-tomaat saus
Eieren in een kruidige, romige saus van kokos en tomaat, met precies genoeg pit om spannend te zijn, maar nog steeds kidsproof. Dit gerecht - Curry eieren - is zo’n typische doordeweekse favoriet: makkelijk, snel en boordevol smaak. De combinatie van verse gember, knoflook en pepers zorgt voor die authentieke Indiase warmte, zonder dat het té heftig wordt. Een bord vol comfort, zonder gedoe.
Kormasaus met ei – zacht, kruidig en verrassend eenvoudig
Korma is een klassiek stoofgerecht uit de Indiase keuken, bekend om zijn romige saus op basis van yoghurt en een rijke mix van specerijen. In deze variant speelt de kormasaus de hoofdrol: zacht, vol van smaak en perfect in balans. Gekookte eieren nemen de kruidige saus goed op en maken dit gerecht verrassend voedzaam.
Serveer de indiase curry met eieren in een kom met gestoomde rijst of versgebakken naan of platbrood om alles lekker op te dippen. Nog iets extra’s? Maak er een stapel chapati bij – een dun, luchtig broodje dat perfect past bij de romige saus.
Tip: voeg spinazie toe! Het voegt niet alleen extra smaak toe, maar ook veel voedingswaarde. Je kunt de spinazie heel gemakkelijk door de currysaus mengen, vlak voordat je de eieren toevoegt. De warmte van de saus zal de spinazie snel laten slinken, en het geeft de curry een mooie diepgroene kleur. Of doperwten – voor een beetje zoetigheid en bite.
Maak ook eens: bloemkoolcurry met rijst.

Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl verse gemberrasp
- 1 rode peper
- 1 el olijfolie
- 75 gr korma currypasta
- 400 gr gepelde tomaten blik
- 200/400 ml kokosmelk blik
- 9 eieren
Voor erbij
- koriander, basilicum
- limoen
- naan, rijst
- dikke yoghurt
Instructies
- Pel en snipper de uien en knoflook, rasp de gember en snijd de peper in dunne ringetjes.
- Bak alles aan in olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de currypasta toe en blijf roeren.
- Voeg de tomaten toe samen met de kokosmelk (begin met 200 ml tot de gewenste dikte) en laat het geheel zo'n 10 minuten op laag vuur pruttelen.
- Kook ondertussen de eieren gedurende 8 minuten, pel ze en voeg de laatste 3 minuten toe aan de curry.
- Breng de curry op smaak met versgemalen peper en grof zeezout. Maak de curry met ei af met basilicum, limoen en/of yoghurt naar keuze.
Heb je pita's in huis, dat is ook lekker voor erbij. Extra vulling? Voeg limabonen toe.
Ook lekker: noedels met mango en rode peper - een snel en gezond recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?