Galette recept met zoete aardappel en tijm met pulled seitan, deze hartige taart is super feestelijk, een echte eyecatcher!
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken franse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 35 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 374
Ingrediënten
1rolbladerdeegvers, vegan
175grpulled seitannaturel, Ekoplaza
1rode ui
1zoete aardappel
tijmvers
olijfolie
zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringen. Snijd de zoete aardappel in dunne plakken.
Besprenkel de plakjes zoete aardappel en ui met olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper en grof zeezout.
Hak de tijm fijn en meng deze door de groenten.
Rol het bladerdeeg uit op bakpapier tot de gewenste vorm.
Leg de plakjes zoete aardappel en ui in het midden van het deeg, laat daarbij een paar centimeter vrij aan de randen. Vouw de randen van het deeg over de vulling en bestrijk ze met olijfolie.
Bak de galette 25 minuten in het midden van de oven, of tot de zoete aardappel gaar is.
Meng de pulled seitan met een scheut olijfolie in een kom. Haal de galette uit de oven en beleg deze met een topping van pulled seitan.
Bak nog 5 minuten in de oven tot de pulled seitan warm en de galette goudbruin is. Serveer de galette met pulled seitan direct uit de oven en eet lekker.