
Galette met zoete aardappel en tijm
Galette met zoete aardappel en tijm met pulled seitan, deze ronde knapperige hartige taart is super feestelijk, 'n echte eyecatcher!
Met pulled seitan (van Bumi) kook je makkelijk en lekker plantaardig, het is eenvoudig op smaak te brengen met je favoriete kruiden.
Galette met pulled seitan is waanzinnig lekker, een (h)eerlijk en natuurlijk product. Pulled seitan natural is op basis van tarwe en zit vol met eiwitten. Super voedzaam en 100% plantaardig. De plantaardige proteïnebron met de allerbeste bite.
Tip: voeg je favoriete kruiden toe aan de pulled seitan samen met de olijfolie, zoals 1 tl gyroskruiden en maak daar een frisse tzatziki bij.

Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg vers, vegan
- 175 gr pulled seitan naturel, Ekoplaza
- 1 rode ui
- 1 zoete aardappel
- tijm vers
- olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringen. Snijd de zoete aardappel in dunne plakken.
- Besprenkel de plakjes zoete aardappel en ui met olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper en grof zeezout.
- Hak de tijm fijn en meng deze door de groenten.
- Rol het bladerdeeg uit op bakpapier tot de gewenste vorm.
- Leg de plakjes zoete aardappel en ui in het midden van het deeg, laat daarbij een paar centimeter vrij aan de randen. Vouw de randen van het deeg over de vulling en bestrijk ze met olijfolie.
- Bak de galette 25 minuten in het midden van de oven, of tot de zoete aardappel gaar is.
- Meng de pulled seitan met een scheut olijfolie in een kom. Haal de galette uit de oven en beleg deze met een topping van pulled seitan.
- Bak nog 5 minuten in de oven tot de pulled seitan warm en de galette goudbruin is. Serveer de galette met pulled seitan direct uit de oven en eet lekker.
Maak af met pittige kiemgroenten en sriracha saus.
Ook lekker: avocado hummus met limoen, knoflook en tahin, een smeersel voor op toast of dip voor bij de borrel.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?