Galette met zoete aardappel en tijm

Galette met zoete aardappel en tijm

Met pulled oats
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 35 min
  • Kcal: 374
Naar het recept

Galette met zoete aardappel en tijm met Pulled Oats, deze ronde knapperige hartige taart is super feestelijk, ’n echte eyecatcher!

Pulled Oats

Met Pulled Oats van Gold&Green kook je makkelijk en lekker plantaardig, ’t is eenvoudig op smaak te brengen met je favoriete kruiden.

Galette met Pulled Oats is waanzinnig lekker, ’n (h)eerlijk en natuurlijk product uit Helsinki. Pulled Oats natural is ’n perfecte mix van haver, tuinbonen, erwten… en verder niks! Super voedzaam en 100% natuurlijk. De plantaardige proteïnebron met de allerbeste bite.

Naturel of Tomato: Pulled Oats dé perfecte plantaardige basis voor je favoriete gerechten koop je hier.

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 175 gr Pulled Oats Naturel
  • 1 kleine rode ui
  • 1 zoete aardappel
  • verse tijm
  • olijfolie
  • zout en peper
Galette met pulled oats en zoete aardappel

Galette met Pulled Oats

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snij de rode ui in dunne ringen en de zoete aardappel in dunne plakken. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout. Hak de tijm en meng mee.
  2. Rol het deeg uit over bakpapier. Leg de plakjes zoete aardappel en ui in het midden van het deeg. Laat een paar cm vrij aan de randen. Vouw de randen van het deeg over de vulling en smeer in met olijfolie.
  3. Bak de galette 25 minuten in het midden van de oven of tot dat de zoete aardappel gaar is.
  4. Meng Pulled Oats met ’n scheut olijfolie in een kom. Haal de galette uit de oven en maak af met een topping van Pulled Oats. Bak nog 5 minuten in de oven. Galette met Pulled Oats maak je zo.

Maak af met pittige kiemgroenten en Sriracha saus, lekker joh!

Ook lekker: Avocado hummus met limoen knoflook en tahin, ’n smeersel voor op toast of dip voor bij de borrel.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Inspiratie

Vegan recepten
Kerst recepten

Geef een reactie