Wortel kaneel cake met gezonde zoetmakers, perfect op het werk voor tussendoor, lekker en gezonde wortelcake recept.
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 50 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur
Porties 15personen
calorieën 224
Ingrediënten
250grvolkoren speltmeel
16grbakpoeder
2tlkaneel
80grwalnotenongebrand
115grzonnebloemolie
90grgedroogde dadels
450grwortels
3bananen
120mlsinaasappelsap vers
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden, snijd de dadels en walnoten fijn en rasp de wortels. Pers de sinaasappels uit.
Pureer de bananen en meng ze met het sinaasappelsap. Combineer het meel, kaneel, fijngehakte dadels, bakpoeder en walnoten in een kom en voeg de olie toe.
Voeg vervolgens de bananenpuree toe en meng tot slot de geraspte wortels erdoor.
Giet het mengsel in een bakblik bekleed met bakpapier en bak de gezonde carrot cake gedurende 50 minuten in de voorverwarmde oven.