Babi pangang met speklappen
Recept afdrukken
Babi pangang met paksoi, rijst en atjar, een snel babi pangang recept met speklappen dat zo op tafel staat. Met marinade van knoflook en gember.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 730
- 300 gr rijst
- 350 gr speklapjes (gemarineerd)
- 350 gr atjar tjampoer
- 240 ml Go-Tan sweet & sour
- 1 struik paksoi
- 1 el sesamolie
Marinade
- 2 el ketjap
- 1 tl gember vers, geraspt
- 1 teentje knoflook
- 3 el sesamolie
Maak de marinade door knoflook te pellen en te persen, gember te raspen en te mengen met sesamolie en ketjap.
Snijd het vlees in reepjes en laat het marineren in de koelkast.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de paksoi en snijd deze in repen. Bak kort in een wok met sesamolie.
Bak de gemarineerde speklapjes in een pan zonder olie gaar gedurende ongeveer 10 minuten.
Voeg de helft van de uitgelekte atjar tjampoer toe aan de speklapjes, samen met de woksaus. Bak nog 2 minuten.
Serveer de babi pangang met speklappen, gekookte rijst en de gebakken paksoi.