Babi pangang met paksoi en rijst

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 15m

Vanaf nu hoef je niet meer naar de Chinees voor een heerlijke, Oosterse maaltijd! Met dit recept maak je je eigen babi pangang die nog beter smaakt dan de babi pangang van de afhaalchinees. Nog een voordeel: het gerecht is super snel klaar en heel eenvoudig om te maken.

Kijk voor meer Aziatische gerechten bij onze Aziatische recepten.

IMG_1349

Ingrediënten

  • 300 gram (zilvervlies)rijst
  • 350 gram gemarineerde speklapjes tandoori
  • 350 gram atjar tjampoer
  • 250 ml zoetzure woksaus
  • 1 struik paksoi

Bereidingswijze

Stap1

Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de speklapjes in reepjes en bak ze in een pan zonder olie in ongeveer 10 minuten gaar.

Stap2

Was en snij de paksoi in stukjes. Bak ze in een koekenpan met wat olie. Laat de atjar tjampoer uitlekken en doe de helft ervan bij de speklapjes. Voeg ook de woksaus toe en bak het geheel nog 2 minuten. Serveer de rijst met de babi pangang, paksoi en de rest van de atjar tjampoer.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

111

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab