Babi pangang met paksoi en rijst
Babi pangang met paksoi en rijst met atjar is een simpel en snel recept; het staat echt zo op tafel. Dit gerecht uit de Aziatische keuken bestaat uit krokant gebakken speklapjes in een zoet-zure saus van tomaat en soja, op smaak gebracht met rode peper en kruiden. Perfect voor een doordeweekse maaltijd. Met een beetje extra rijstazijn kun je de saus net dat beetje meer diepte geven.
Tip: Serveer de babi pangang met een frisse salade of wat extra groenten om het gerecht nog voedzamer te maken.
Recept afdrukken
Babi pangang met paksoi, rijst en atjar, een snel babi pangang recept met speklappen dat zo op tafel staat. Met marinade van knoflook en gember.
Ingrediënten
- 300 gr rijst
- 350 gr speklapjes (gemarineerd)
- 350 gr atjar tjampoer
- 240 ml Go-Tan sweet & sour
- 1 struik paksoi
- 1 el sesamolie
Marinade
- 2 el ketjap
- 1 tl gember vers, geraspt
- 1 teentje knoflook
- 3 el sesamolie
Instructies
- Maak de marinade door knoflook te pellen en te persen, gember te raspen en te mengen met sesamolie en ketjap.
- Snijd het vlees in reepjes en laat het marineren in de koelkast.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de paksoi en snijd deze in repen. Bak kort in een wok met sesamolie.
- Bak de gemarineerde speklapjes in een pan zonder olie gaar gedurende ongeveer 10 minuten.
- Voeg de helft van de uitgelekte atjar tjampoer toe aan de speklapjes, samen met de woksaus. Bak nog 2 minuten.
- Serveer de babi pangang met speklappen, gekookte rijst en de gebakken paksoi.
Serveer met de overige atjar en zet pinda's en krokante uitjes op tafel.
Ook lekker: ramen soep met spek en ei, paksoi en champignons, een heerlijke Oosterse bouillon.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?