Babi pangang met paksoi en rijst

Krokant vlees
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Vanaf nu hoef je niet meer naar de Chinees voor een heerlijke, Oosterse maaltijd! Met dit recept maak je je eigen babi pangang die nog beter smaakt dan de babi pangang van de chinees. De babi pangang is erg snel klaar en heel eenvoudig om te maken.

Babi pangang

De Babi pangang is een heerlijk gerecht uit de Aziatische keuken. Een gerecht van zacht varkensvlees met een krokant korstje met een zoetzure saus.

Ingrediënten

  • 300 gr rijst
  • 350 gr gemarineerde speklapjes tandoori
  • 350 gr atjar tjampoer
  • 250 ml zoetzure woksaus
  • 1 struik paksoi
  • 2 el ketjap
  • 1 tl verse gember geraspt
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. 1Maak de marinade voor de speklapjes van de olie, ketjap, verse gember en een teentje geperste knoflook. Snij het vlees in reepjes en laat de marinade in de spekreepjes trekken in de koelkast. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Was en snij de paksoi in stukjes. Bak kort in een koekenpan met wat olie.
  2. 2Bak de gemarineerde speklapjes in een pan zonder olie in ongeveer 10 minuten gaar. Laat de atjar tjampoer uitlekken en doe de helft hiervan bij de speklapjes. Voeg ook de woksaus toe en bak het geheel nog 2 minuten. Serveer de rijst met de babi pangang, paksoi en de andere helft van de atjar tjampoer.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...