Babi pangang met paksoi en rijst
Met atjar- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 730
Babi pangang met speklappen
- Maak de marinade, pel en pers de knoflook, rasp de gember en meng met de sesamolie en ketjap. Snij het vlees in reepjes en laat de marinade in de spekreepjes trekken in de koelkast.
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Was en snij de paksoi in repen. Bak kort in een wok met de sesamolie.
- Bak de gemarineerde speklapjes in een pan zonder olie in zo’n 10 minuten gaar. Laat de atjar tjampoer uitlekken en doe de helft hiervan bij de speklapjes. Voeg ook de woksaus toe en bak nog 2 minuten. Serveer de rijst, babi pangang met speklappen en paksoi.
Zet de andere helft van de atjar op tafel en maak af met pinda’s en krokante uitjes.
Ook lekker: Ramen soep met spek en ei paksoi en champignons ’n heerlijke Oosterse bouillon.