Babi pangang met paksoi en rijst

Babi pangang met paksoi en rijst

Met atjar
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 730

Babi pangang met paksoi en rijst met atjar, ’n simpel en snel recept. ’t staat echt zó op tafel.

Babi pangang

’n gerecht uit de Aziatische keuken, babi pangang: Krokant gebakken speklapjes in een zoet zure saus van tomaat en soja, rode peper en kruiden. Perfect voor een wokgerecht zoals deze.

Ingrediënten

  • 300 gr rijst
  • 350 gr speklapjes (gemarineerd)
  • 350 gr atjar tjampoer
  • 240 ml Go-Tan sweet & sour
  • 1 struik paksoi
  • 1 el sesamolie

Marinade

  • 2 el ketjap
  • 1 tl verse gember geraspt
  • 1 teen knoflook
  • 3 el sesamolie
Babi pangang recept met paksoi

Babi pangang met speklappen

  1. Maak de marinade, pel en pers de knoflook, rasp de gember en meng met de sesamolie en ketjap. Snij het vlees in reepjes en laat de marinade in de spekreepjes trekken in de koelkast.
  2. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Was en snij de paksoi in repen. Bak kort in een wok met de sesamolie.
  3. Bak de gemarineerde speklapjes in een pan zonder olie in zo’n 10 minuten gaar. Laat de atjar tjampoer uitlekken en doe de helft hiervan bij de speklapjes. Voeg ook de woksaus toe en bak nog 2 minuten. Serveer de rijst, babi pangang met speklappen en paksoi.

Zet de andere helft van de atjar op tafel en maak af met pinda’s en krokante uitjes.

Ook lekker: Ramen soep met spek en ei paksoi en champignons ’n heerlijke Oosterse bouillon.

Beoordeling: 4.0. van 4 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
DSV De warmte van de winter