Ga terug
+ servings
Risotto met courgette en kastanjechampignons recept

Risotto met courgette

4 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Risotto met courgette en kastanjechampignons, een heerlijk vegetarisch herfstrecept, snel klaar en een hit voor het hele gezin.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
calorieën 445

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 150 ml droge witte wijn
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 30 gr boter
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 300 gr risotto rijst
  • 1 el peterselie
  • 75 gr rucola

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de courgette in blokjes.
  • Verhit een stoofpan met olie en fruit de ui. Voeg na 1 minuut de courgette- en kastanjechampignonstukjes toe en bak ze een paar minuten mee.
  • Voeg de risottorijst, Italiaanse kruiden en vers gemalen peper toe en fruit deze mee.
  • Als de risottorijst glazig is, voeg dan de witte wijn en een deel van de groentebouillon toe.
  • Voeg telkens een scheutje bouillon toe wanneer de rijst het vocht heeft opgenomen. Ga hiermee door totdat de risottorijst gaar is.
  • Meng de boter, parmezaanse kaas en peterselie door de risotto. Serveer de risotto met courgette met rucola.