Recept afdrukken
Risotto met courgette en kastanjechampignons, een heerlijk vegetarisch herfstrecept, snel klaar en een hit voor het hele gezin.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 445
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- 250 gr kastanjechampignons
- 1 courgette
- 150 ml droge witte wijn
- 800 ml groentebouillon
- 1 el Italiaanse kruiden
- 30 gr boter
- 100 gr parmezaanse kaas
- 300 gr risotto rijst
- 1 el peterselie
- 75 gr rucola
Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de courgette in blokjes.
Verhit een stoofpan met olie en fruit de ui. Voeg na 1 minuut de courgette- en kastanjechampignonstukjes toe en bak ze een paar minuten mee.
Voeg de risottorijst, Italiaanse kruiden en vers gemalen peper toe en fruit deze mee.
Als de risottorijst glazig is, voeg dan de witte wijn en een deel van de groentebouillon toe.
Voeg telkens een scheutje bouillon toe wanneer de rijst het vocht heeft opgenomen. Ga hiermee door totdat de risottorijst gaar is.
Meng de boter, parmezaanse kaas en peterselie door de risotto. Serveer de risotto met courgette met rucola.