Risotto met courgette en kastanjechampignons

Vegetarisch herfstrecept
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 45 min
Naar het recept

Een heerlijk, Italiaans gerecht dat super eenvoudig is om zelf te maken; risotto! Maak deze variant eens met courgette, kastanjechampignons, witte wijn, peterselie en rucola. Maakt het af met schaaf van parmezaan.

“Vlezige” kastanjechampignons

Ook als je niet vegetarisch bent zal je niks missen aan dit risottorecept. De kastanjechampignon heeft een bruin/beige kleur. Het vruchtvlees is lekker stevig en de paddestoel heeft een nootachtige smaak.

Tip: hou je van vlees? Bak er dan een stukje vlees naar keuze bij.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 150 ml droge witte wijn
  • 175 ml groentenbouillon
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 30 gr boter
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 400 gr risottorijst
  • 1 el peterselie
  • 75 gr rucola
  • 1 l water

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de ui en snij de champignons in kwarten. Snij de courgette in blokjes. Verhit een stoofpan met de olie en fruit hierin de ui. Voeg na 1 minuut de stukjes courgette en kastanjechampignons toe aan de pan en bak deze een paar minuten mee. Voeg dan ook de risotto rijst, Italiaanse kruiden en peper toe en fruit deze mee.
  2. 2Als de risotto rijst glazig geworden is, voeg dan de droge witte wijn en de groentebouillon toe. Voeg telkens een scheutje water toe wanneer de risotto rijst het vocht heeft opgenomen. Ga hiermee door totdat de risotto rijst gaar is.
  3. 3Maak de risotto af door de boter, Parmezaanse kaas en peterselie er doorheen te scheppen. Serveer de risotto op een bedje rucola. Eet smakelijk!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...