
Risotto met courgette en kastanjechampignons
Risotto met courgette en kastanjechampignons, verrijkt met wijn en Italiaanse kruiden, is een heerlijk Italiaans gerecht dat super eenvoudig is om zelf te maken. Dit vegetarische risotto (herfst)recept is een hit voor het hele gezin.
Deze vega risotto variant is ook perfect voor niet-vegetariërs, dankzij de 'vlezige' kastanjechampignons. Hun stevige textuur en nootachtige smaak brengen de herfst tot leven.
Net even anders: risotto met champignons en parmezaanse kaas.

Ingrediënten
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- 250 gr kastanjechampignons
- 1 courgette
- 150 ml droge witte wijn
- 800 ml groentebouillon
- 1 el Italiaanse kruiden
- 30 gr boter
- 100 gr parmezaanse kaas
- 300 gr risotto rijst
- 1 el peterselie
- 75 gr rucola
Instructies
- Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de courgette in blokjes.
- Verhit een stoofpan met olie en fruit de ui. Voeg na 1 minuut de courgette- en kastanjechampignonstukjes toe en bak ze een paar minuten mee.
- Voeg de risottorijst, Italiaanse kruiden en vers gemalen peper toe en fruit deze mee.
- Als de risottorijst glazig is, voeg dan de witte wijn en een deel van de groentebouillon toe.
- Voeg telkens een scheutje bouillon toe wanneer de rijst het vocht heeft opgenomen. Ga hiermee door totdat de risottorijst gaar is.
- Meng de boter, parmezaanse kaas en peterselie door de risotto. Serveer de risotto met courgette met rucola.
Ook lekker: tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, ’n heerlijk Italiaans gerecht en in een half uur op tafel.
Meer vega: vegetarische recepten.
Meer paddenstoelen recepten

Gevulde courgette met gehakt en paprika
Uiringen en champignons, makkelijk te maken met courgette, kaas en knoflook.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?