Risotto met courgette en kastanjechampignons
Wijn en Italiaanse kruiden- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 40 min
- Klaar in: 45 min
- Kcal: 445
Risotto met courgette en kastanjechampignons, wijn en Italiaanse kruiden ’n Italiaans gerecht dat super eenvoudig is om zelf te maken; vegetarisch risotto herfstrecept. Maak ’t recept simpel en snel zelf een hit voor ’t hele gezin.
“Vlezige” kastanjechampignons
’n Vega risotto variant ook voor de niet vegetariër mede door de “vlezige” kastanjechampignons. Het vruchtvlees is goed stevig en de paddestoel heeft een nootachtige smaak. Proef de herfst.
Risotto met vlezige kastanjechampignons
- Snipper de ui en snij de champignons in kwarten. Snij de courgette in blokjes. Verhit een stoofpan met de olie en fruit hierin de ui. Voeg na 1 minuut de stukjes courgette en kastanjechampignons toe aan de pan en bak deze een paar minuten mee. Voeg de risotto rijst, Italiaanse kruiden en peper toe en fruit mee.
- Als de risotto rijst glazig is, voeg dan de witte wijn en gedeeltelijk de groentebouillon toe. Voeg telkens een scheutje bouillon toe wanneer de risotto rijst het vocht heeft opgenomen. Ga hiermee door totdat de risotto rijst gaar is.
- Maak de risotto af door de boter, Parmezaanse kaas en peterselie er doorheen te scheppen. Serveer de risotto met de rucola. Risotto met vlezige kastanjechampignons maak je zó.
Ook lekker: Tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, ’n heerlijk Italiaans gerecht in ’n half uur aan tafel.
Meer vega: Vegetarische recepten.
Meer paddestoelen recepten
Gevulde courgette met gehakt en paprika
Uiringen en champignons, makkelijk te maken met courgette, kaas en knoflook.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?