Deze pastasaus is eenvoudig en een ideale variatie op de traditionele Italiaanse tomatensaus. Bekijk het recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 582
Ingrediënten
320grpastanaar keuze
1elolijfolie
1ui
1teentjeknoflook
300grgehakt(plantaardig)
400grtomatenblokjesblik
1elItaliaanse kruiden
Optioneel
400grItaliaanse groentemix
Instructies
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg het gehakt toe en bak het rondom bruin. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe, en laat het geheel kort pruttelen. (Voeg eventueel een beetje pastawater* toe om de saus wat smeuïger te maken.)
Optioneel, voeg de Italiaanse groentemix toe aan de saus en bak alles in 5 minuten gaar.
Giet de pasta af en serveer deze met de tomatensaus.