Ga terug
+ servings
Pasta met tomatensaus

Pasta met tomatensaus

4.5 van 26 stemmen
Recept afdrukken
Deze pastasaus is eenvoudig en een ideale variatie op de traditionele Italiaanse tomatensaus. Bekijk het recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 582

Ingrediënten

  • 320 gr pasta naar keuze
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr gehakt (plantaardig)
  • 400 gr tomatenblokjes blik
  • 1 el Italiaanse kruiden

Optioneel

  • 400 gr Italiaanse groentemix

Instructies

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rondom bruin. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe, en laat het geheel kort pruttelen. (Voeg eventueel een beetje pastawater* toe om de saus wat smeuïger te maken.)
  • Optioneel, voeg de Italiaanse groentemix toe aan de saus en bak alles in 5 minuten gaar.
  • Giet de pasta af en serveer deze met de tomatensaus.