Ga terug
+ servings
Lasagne van knolselderij

Knolselderij lasagne

4.2 van 29 stemmen
Recept afdrukken
Vegetarische lasagne met flinterdun gesneden knolselderij, kastanje champignons en mozzarella. Zó in de oven!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen
calorieën 370

Ingrediënten

  • 1 knolselderij in dunne plakjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 200 gr (kastanje) champignons in plakjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 800 ml tomatensaus
  • stuk parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180 graden. Bak de ui, knoflook en champignons kort in een scheut olijfolie.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie en bedek de bodem dakpansgewijs met dunne plakjes knolselderij.
  • Verdeel de ui, champignons, knoflook, geitenkaas en tomatensaus erover, en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Dek af met dunne plakjes knolselderij en maak zo laagjes tot alles op is. Eindig met een laagje saus en beleg met stukjes geitenkaas, en rasp er Parmezaan over.
  • Zet 45 minuten tot een uur in een voorverwarmde oven en controleer of de knolselderij gaar is.
  • Rasp Parmezaan over de knolselderij lasagne en laat voor het serveren 5 à 10 minuten rusten.