Tomatenrisotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, een Italiaans gerecht en eenvoudig recept om zelf te maken.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 390
Ingrediënten
2teentjesknoflook
2uien
25grboter
300grrisottorijst
400grtomatenblokjes
800mlgroentebouillon
150grfetakaas
40grrucola
100grzongedroogde tomaat
Instructies
Bereid de bouillon voor. Pel en snipper de ui en knoflook.
Verhit ⅔ van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui kort. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze mee.
Voeg de risottorijst toe en bak deze enkele minuten tot de korrels glazig zijn. Roer de tomatenblokjes erdoor tot het vocht bijna is opgenomen.
Voeg geleidelijk een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is, ongeveer 20 minuten.
Roer de rest van de boter door de risotto om het af te maken.
Serveer de tomatenrisotto op een diep bord en garneer met versgemalen peper, verkruimelde feta, een handje rucola en kleingesneden zongedroogde tomaatjes.