Ga terug
+ servings
Tomaten risotto met feta

Tomatenrisotto

3.4 van 14 stemmen
Recept afdrukken
Tomatenrisotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, een Italiaans gerecht en eenvoudig recept om zelf te maken.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 390

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 25 gr boter
  • 300 gr risottorijst
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 800 ml groentebouillon
  • 150 gr fetakaas
  • 40 gr rucola
  • 100 gr zongedroogde tomaat

Instructies

  • Bereid de bouillon voor. Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit ⅔ van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui kort. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze mee.
  • Voeg de risottorijst toe en bak deze enkele minuten tot de korrels glazig zijn. Roer de tomatenblokjes erdoor tot het vocht bijna is opgenomen.
  • Voeg geleidelijk een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is, ongeveer 20 minuten.
  • Roer de rest van de boter door de risotto om het af te maken.
  • Serveer de tomatenrisotto op een diep bord en garneer met versgemalen peper, verkruimelde feta, een handje rucola en kleingesneden zongedroogde tomaatjes.