Uit de pan! Tomatenrisotto met feta
Geniet van een heerlijke tomatenrisotto met feta, zongedroogde tomaat en knoflook - een Italiaans gerecht dat eenvoudig thuis te maken is. Deze risotto met smaken van feta en zongedroogde tomaat, serveren we met een handvol pittige rucola.
Ontdek de eenvoud van deze risotto met feta, een vegetarisch gerecht dat snel en simpel te bereiden is. Je kunt zo aanschuiven voor een smaakvolle maaltijd.
Weetje: Feta, oorspronkelijk uit Griekenland, wordt gemaakt van minstens 70% schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk. Andere soorten, zoals die van koemelk, staan bekend als witte kaas of feta-achtige kaas.
Variatie: vervang de feta eens voor vegan worstjes, zoals in dit romige pastarecept met worst.
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 25 gr boter
- 300 gr risottorijst
- 400 gr tomatenblokjes
- 800 ml groentebouillon
- 150 gr fetakaas
- 40 gr rucola
- 100 gr zongedroogde tomaat
Instructies
- Bereid de bouillon voor. Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verhit ⅔ van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui kort. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze mee.
- Voeg de risottorijst toe en bak deze enkele minuten tot de korrels glazig zijn. Roer de tomatenblokjes erdoor tot het vocht bijna is opgenomen.
- Voeg geleidelijk een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is, ongeveer 20 minuten.
- Roer de rest van de boter door de risotto om het af te maken.
- Serveer de tomatenrisotto op een diep bord en garneer met versgemalen peper, verkruimelde feta, een handje rucola en kleingesneden zongedroogde tomaatjes.
Geef je tomaten risotto wat pit door een snuf chilivlokken toe te voegen. Als je geen feta in huis hebt, is parmezaan een perfecte vervanger.
Ook lekker: Italiaanse orzo met aubergine parmezaan en basilicum, vol van smaak. Favoriet Italiaans recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?