Tomaten risotto met feta

Krummel van feta
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Kooktijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Een heerlijk, Italiaans gerecht dat super eenvoudig is om zelf te maken, tomaten risotto! Deze variant met feta en zongedroogde tomaat. Maakt het af met rucola.

Krummel van feta

Risotto met fetakaas, echt heerlijk! Een vegetarisch risotto recept. En helemaal niet zo moeilijk om te maken, zoals misschien wordt gedacht.

Witte kaas hetzelfde als feta kaas?

Vaak zie je in de winkel mediterrane kaasblokjes of witte kaas liggen. Is dit ook een soort van feta? Alleen de kaas die is geproduceerd in Griekenland en is gemaakt van minimaal 70% schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk mogen feta heten. Andere feta-achtige kaas wordt gemaakt met bijvoorbeeld koemelk.

Ingrediënten

  • 2 teen knoflook
  • 2 uien
  • 25 gr boter
  • 300 gr risottorijst
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 liter groentenbouillon
  • 150 gr fetakaas
  • 1 zakje rucola
  • 100 gr zongedroogde tomaat

Bereidingswijze

  1. 1Breng een pan met het water en de bouillontablet aan de kook. Ondertussen snijd je de ui en knoflook fijn. Verhit ⅔ van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui eventjes kort. Voeg de knoflook toe en bak even kort.
  2. 2Voeg de risotto rijst toe en bak een paar minuten tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en roer tot het vocht bijna is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Blijf herhalen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  3. 3Maak de risotto af door de rest van de boter door de rijst te scheppen. Serveer de risotto op een diep bord, verse peper, krummel van feta, een handje rucola en kleingesneden zongedroogde tomaatjes. Serveer direct, enjoy!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...