Uit de pan! Tomatenrisotto met feta

Uit de pan! Tomatenrisotto met feta

Geniet van een heerlijke tomatenrisotto met feta, zongedroogde tomaat en knoflook - een Italiaans gerecht dat eenvoudig thuis te maken is. Deze risotto met smaken van feta en zongedroogde tomaat, serveren we met een handvol pittige rucola.

Ontdek de eenvoud van deze risotto met feta, een vegetarisch gerecht dat snel en simpel te bereiden is. Je kunt zo aanschuiven voor een smaakvolle maaltijd.

Weetje: Feta, oorspronkelijk uit Griekenland, wordt gemaakt van minstens 70% schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk. Andere soorten, zoals die van koemelk, staan bekend als witte kaas of feta-achtige kaas.

Variatie: vervang de feta eens voor vegan worstjes, zoals in dit romige pastarecept met worst.

Tomaten risotto met feta

Tomatenrisotto

3.4 van 14 stemmen
Recept afdrukken
Tomatenrisotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, een Italiaans gerecht en eenvoudig recept om zelf te maken.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 390

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 25 gr boter
  • 300 gr risottorijst
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 800 ml groentebouillon
  • 150 gr fetakaas
  • 40 gr rucola
  • 100 gr zongedroogde tomaat

Instructies

  • Bereid de bouillon voor. Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit ⅔ van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui kort. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze mee.
  • Voeg de risottorijst toe en bak deze enkele minuten tot de korrels glazig zijn. Roer de tomatenblokjes erdoor tot het vocht bijna is opgenomen.
  • Voeg geleidelijk een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is, ongeveer 20 minuten.
  • Roer de rest van de boter door de risotto om het af te maken.
  • Serveer de tomatenrisotto op een diep bord en garneer met versgemalen peper, verkruimelde feta, een handje rucola en kleingesneden zongedroogde tomaatjes.

Geef je tomaten risotto wat pit door een snuf chilivlokken toe te voegen. Als je geen feta in huis hebt, is parmezaan een perfecte vervanger.

Ook lekker: Italiaanse orzo met aubergine parmezaan en basilicum, vol van smaak. Favoriet Italiaans recept.

Dit recept valt onder

Meer recepten voor risotto

Risotto met champignons en parmezaan

Risotto met champignons en parmezaan

Vegetarisch, snel recept. Risotto gerecht dat simpel zelf te maken is.

Risotto met courgette en kastanjechampignons

Risotto met courgette en kastanjechampignons

Heerlijk vegetarisch herfstrecept. Snel klaar, een hit voor het hele gezin.

Risotto met truffel en parmezaan

Risotto met truffel en parmezaan

Een heerlijk, Italiaans gerecht dat super eenvoudig is om zelf te maken, risotto.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024