Tomatenrisotto met feta
Zongedroogde tomaat en knoflook- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Kooktijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 390
Tomatenrisotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, ’n heerlijk Italiaans gerecht dat super eenvoudig is om zelf te maken. ’n Risotto recept met feta en zongedroogde tomaat, je maakt ’t af met rucola.
Risotto met tomaat
Risotto met tomaat en fetakaas, echt heerlijk. ’n vegetarisch simpel en snel risotto recept, je zit zó aan tafel.
Feta of witte kaas wat is ’t verschil
Feta of witte kaas wat is ’t verschil, enkel de kaas die is geproduceerd in Griekenland en is gemaakt van min 70% schapenmelk en max 30% geitenmelk mogen feta heten. Andere feta-achtige kaas wordt gemaakt met bijvoorbeeld koemelk, witte kaas of feta kaas.
Variatie: Vervang de feta eens voor vegan sausage zoals bij deze romige pasta met worst.
Tomatenrisotto recept
- Maak de bouillon. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit ⅔ van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui kort. Voeg de knoflook toe en bak mee.
- Voeg de risotto rijst toe en bak een paar minuten tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en roer tot het vocht bijna is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Blijf herhalen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt zo’n 20 minuten.
- Maak de risotto af door de rest van de boter door de rijst te scheppen. Serveer de risotto op een diep bord, verse peper, krummel van feta, een handje rucola en kleingesneden zongedroogde tomaatjes. Eet direct. Tomatenrisotto recept maak je zó.
Voor wat pit voeg je een snuf chilivlokken toe. Heb je geen feta in huis, parmezaan is ’n perfecte vervanger.
Ook lekker: Italiaanse orzo met aubergine parmezaan en basilicum, vol van smaak. Favoriet Italiaans recept.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?