De lekkerste bagels maak je thuis. Net zo lekker als die in New York: knapperig, zacht en met jouw favoriete toppings!
Gang brunch, lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaanse recepten
Voorbereidingstijd 30 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Rusttijd 1 uuruur10 minutenmin
Totale tijd 2 uuruur
Porties 8bagels
calorieën 218
Ingrediënten
10grdroge gist
10grfijne suiker
300mlwaterwarm
500grbloem
10grzout
maanzaad en sesamzaadals topping, optioneel
Instructies
Meng de gist, suiker en warm water in een kom. Laat het mengsel 10 minuten rusten tot het schuimig wordt.
Meng in een grote kom de bloem en het zout. Voeg het gistmengsel toe aan de droge ingrediënten en kneed tot een glad deeg. Is het deeg te nat? Voeg dan een schepje extra bloem toe.
Verdeel het deeg in gelijke delen en vorm elk deel tot een bal. Maak een gat in het midden van elke bal en vorm zo tot een bagel. Maak de gaten iets groter dan je uiteindelijk wil hebben, want door het rijzen zullen de gaten krimpen.
Leg de gevormde bagels op een met bakpapier beklede bakplaat en dek ze af met een schone theedoek. Laat ze 60 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de ongebakken bagels toe aan het water en kook de bagels 2 minuten per kant. Doe dit in delen, zodat de bagels niet aan elkaar zullen plakken in de pan.
Laat de bagels uitlekken op een rooster en dip daarna eventueel in een topping of bestrooi met grof zeezout.
Leg de bagels terug op de bakplaat en bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin en knapperig. Laat kort afkoelen voordat je serveert.