Ga terug
+ servings
Japanse vegan ramen

Vegan ramen

4.8 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Een kom vol smaakvolle vegan ramen met kipstuckjes en paddenstoelen. Geniet van de knapperige bite van lente-ui en een topping van sesamzaadjes.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Japans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 190

Ingrediënten

  • 4 nestjes rijstnoedels
  • 2 lit groentebouillon
  • olijfolie
  • 6 el sojasaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 stukje gember vers
  • 4 lente-ui
  • 150 gr oesterzwammen
  • 160 gr vegetarische kipstuckjes

Optioneel

  • 1 limoen
  • 1 rode paprika
  • 1 handje koriander
  • sesamzaad zwart

Instructies

  • Bereid de groentebouillon voor en snijd de rode peper en knoflook fijn.
  • Rasp de gember boven de bouillon en voeg de knoflook, rode peper en 4 eetlepels sojasaus toe.
  • Mix de bouillon met een staafmixer of in een blender tot een glad geheel.
  • Snijd de lente-ui fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en scheur de paddenstoelen in stukjes. Bak ze samen met de kipstuckjes en de resterende sojasaus tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de noedels weken in de hete bouillon en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Verdeel de noedels over kommen en garneer de vegan ramen met de gebakken paddenstoelen, kipstuckjes, zwarte sesamzaadjes, koriander en limoen.