Een kom vol smaakvolle vegan ramen met kipstuckjes en paddenstoelen. Geniet van de knapperige bite van lente-ui en een topping van sesamzaadjes.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Japans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 190
Ingrediënten
4nestjesrijstnoedels
2litgroentebouillon
olijfolie
6elsojasaus
3teentjesknoflook
1rode peper
1stukjegembervers
4lente-ui
150groesterzwammen
160grvegetarische kipstuckjes
Optioneel
1limoen
1rode paprika
1handje koriander
sesamzaadzwart
Instructies
Bereid de groentebouillon voor en snijd de rode peper en knoflook fijn.
Rasp de gember boven de bouillon en voeg de knoflook, rode peper en 4 eetlepels sojasaus toe.
Mix de bouillon met een staafmixer of in een blender tot een glad geheel.
Snijd de lente-ui fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en scheur de paddenstoelen in stukjes. Bak ze samen met de kipstuckjes en de resterende sojasaus tot ze goudbruin zijn.
Laat de noedels weken in de hete bouillon en breng op smaak met versgemalen peper.
Verdeel de noedels over kommen en garneer de vegan ramen met de gebakken paddenstoelen, kipstuckjes, zwarte sesamzaadjes, koriander en limoen.