Ga terug
+ servings
Ramen met spek en ei

Ramen recept

4.8 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Een heerlijke Oosterse bouillon met ramen, spek, ei en een topping van paksoi en champignons, en het is zo gemaakt.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Japans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 210

Ingrediënten

  • 250 gr rijstnoedels of mihoen
  • 1200 ml kippenbouillon
  • olijfolie
  • 4 el sojasaus + extra
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • 1 tl worcestersaus
  • ½ tl cayennepeper
  • stukje gember vers
  • stukje lemongrass
  • 1 el hoisinsaus
  • 250 gr paddenstoelen mix
  • 40 gr spek in plakken
  • 1 struik paksoi gesneden
  • 4 eieren

Instructies

  • Bereid de kippenbouillon en voeg knoflook, sojasaus, worcestersaus, cayennepeper, gember en citroengras toe.
  • Laat het geheel zachtjes koken gedurende een kwartier. Kook de eieren bijna hard terwijl je de paksoi en paddenstoelen in een scheutje olijfolie om en om wokt in een pan. Blus af met een scheutje sojasaus.
  • Marineer het spek met hoisinsaus en bak het krokant in een droge koekenpan. Leg apart.
  • Voeg op het laatste moment de mihoen toe aan de bouillon en laat deze nog een paar minuten meekoken.
  • Verdeel de noedels over kommen en giet de bouillon erover. Leg de paksoi, paddenstoelen, eieren en spek als toppings op de ramensoep. Besprenkel nog wat extra hoisinsaus over de soep en serveer direct.