Een heerlijke Oosterse bouillon met ramen, spek, ei en een topping van paksoi en champignons, en het is zo gemaakt.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Japans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 210
Ingrediënten
250grrijstnoedelsof mihoen
1200mlkippenbouillon
olijfolie
4elsojasaus+ extra
3teentjesknoflook gehakt
1tlworcestersaus
½tlcayennepeper
stukjegembervers
stukjelemongrass
1elhoisinsaus
250grpaddenstoelen mix
40grspek in plakken
1struikpaksoi gesneden
4eieren
Instructies
Bereid de kippenbouillon en voeg knoflook, sojasaus, worcestersaus, cayennepeper, gember en citroengras toe.
Laat het geheel zachtjes koken gedurende een kwartier. Kook de eieren bijna hard terwijl je de paksoi en paddenstoelen in een scheutje olijfolie om en om wokt in een pan. Blus af met een scheutje sojasaus.
Marineer het spek met hoisinsaus en bak het krokant in een droge koekenpan. Leg apart.
Voeg op het laatste moment de mihoen toe aan de bouillon en laat deze nog een paar minuten meekoken.
Verdeel de noedels over kommen en giet de bouillon erover. Leg de paksoi, paddenstoelen, eieren en spek als toppings op de ramensoep. Besprenkel nog wat extra hoisinsaus over de soep en serveer direct.