Ramen soep met spek en ei
Geniet van een heerlijke kom ramen met spek, ei, paksoi en champignons. Deze smaakvolle Oosterse bouillon is snel en eenvoudig te bereiden. Kies uit een variatie aan champignons, zoals shiitake en oesterzwammen. De knapperige bite van paksoi en een gekookt ei als topping maken het zelf maken van deze soep een fluitje van een cent.
Deze Oosterse soep met sojasaus, mihoen en knapperige groenten, zal je zeker lekker vinden. Maak het af met krokant gebakken spek en een perfect zachtgekookt ei. Voor extra smaak en textuur kun je nog lente-ui en gebakken uitjes toevoegen als topping. Heerlijk knapperig!
Voor het buikspek kan je ontbijt- en katenspek of speklapjes nemen.
Ingrediënten
- 250 gr rijstnoedels of mihoen
- 1200 ml kippenbouillon
- olijfolie
- 4 el sojasaus + extra
- 3 teentjes knoflook gehakt
- 1 tl worcestersaus
- ½ tl cayennepeper
- stukje gember vers
- stukje lemongrass
- 1 el hoisinsaus
- 250 gr paddenstoelen mix
- 40 gr spek in plakken
- 1 struik paksoi gesneden
- 4 eieren
Instructies
- Bereid de kippenbouillon en voeg knoflook, sojasaus, worcestersaus, cayennepeper, gember en citroengras toe.
- Laat het geheel zachtjes koken gedurende een kwartier. Kook de eieren bijna hard terwijl je de paksoi en paddenstoelen in een scheutje olijfolie om en om wokt in een pan. Blus af met een scheutje sojasaus.
- Marineer het spek met hoisinsaus en bak het krokant in een droge koekenpan. Leg apart.
- Voeg op het laatste moment de mihoen toe aan de bouillon en laat deze nog een paar minuten meekoken.
- Verdeel de noedels over kommen en giet de bouillon erover. Leg de paksoi, paddenstoelen, eieren en spek als toppings op de ramensoep. Besprenkel nog wat extra hoisinsaus over de soep en serveer direct.
Varieer met limoen en rode peper, koriander en sesamzaad.
Ook lekker: vegan ramen of maak eens ramen met zalm.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?