Ramen soep met spek en ei
Paksoi en champignons- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 210
Ramen soep met spek en ei paksoi en champignons ’n heerlijke Oosterse bouillon ’t is zó gemaakt. Kies voor verschillende champignons, shiitake en oesterzwammen. Met een crispy bite van paksoi en een gekookt ei als topping, maak je ‘m makkelijk zelf.
Oosterse soep met sojasaus
Oosterse soep met sojasaus, mihoen en knapperige groenten is een noodlesoep recept waar je echt blij van wordt. De ramen soep maak je af met krokant gebakken spek en een net niet hard gekookt ei. Als topping op de ramen kan je nog kiezen voor lente-ui en een handje gebakken uitjes. Lekker crispy.
Voor het buikspek kan je ontbijt- en katenspek of speklapjes nemen.
Zo maak je Japanse soep met spek
- Maak de kippenbouillon en voeg de knoflook, sojasaus, worcestersaus, cayenne peper, gember en lemongrass toe. laat een kwartier zachtjes koken.
- Kook ondertussen de eieren bijna hard, wok de paksoi en paddestoelen om en om in de pan in een scheutje olijfolie en blus af met een scheut sojasaus. Smeer ’t spek in met hoisinsaus en bak in een droge koekenpan krokant en leg apart. De mihoen gaar je op het laatste moment een paar minuten mee in de bouillon.
- Schep de noedels in kommen. Giet de bouillon erbij. Leg de paksoi, paddestoelen, eieren en spek als topping op de ramen soep. Schep nog wat van de hoisinsaus over de soep en eet direct. Zó maak je een variatie op de Japanse ramen met spek.
Varieer met limoen en rode peper, koriander en sesamzaad.
Ook lekker: Ramen soep vegan met kipstuckjes en paddestoelen.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?