Ga terug
+ servings
Japanse soep ramen met zalm

Japanse soep (ramen)

4.4 van 19 stemmen
Recept afdrukken
Snelle Japanse soep (ramen) met gezonde bouillon, makkelijk te maken met verse zalm en een knapperige bite van lente-ui, peper en broccoli.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Japans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 200

Ingrediënten

  • 250 gr ramen
  • 1200 ml bouillon
  • 240 gr zalm
  • 2 el ketjap asin
  • 4 eieren
  • 1 rode peper
  • 4 lente-ui
  • 400 gr broccoli
  • 200 gr shiitake paddenstoelen
  • sushi gember

Instructies

  • Snijd de zalm in plakken en marineer ze met hoisinsaus. Zet even opzij.
  • Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Snijd de lente-ui en rode peper in ringen. Snijd de broccoli in stukjes en de shiitakes in vieren.
  • Breng de bouillon samen met de shiitakes aan de kook en voeg ketjap toe voor smaak.
  • Voeg de laatste paar minuten de broccoli toe aan de bouillon en laat deze samen met de noedels en zalm beetgaar worden.
  • Schep de noedels in kommen, giet de bouillon erover en garneer de Japanse soep met shiitakes, zalm, broccoli, rode peper, lente-ui, sushi gember en ei.