Snelle Japanse soep (ramen) met gezonde bouillon, makkelijk te maken met verse zalm en een knapperige bite van lente-ui, peper en broccoli.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Japans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 200
Ingrediënten
250grramen
1200mlbouillon
240grzalm
2elketjap asin
4eieren
1rode peper
4lente-ui
400grbroccoli
200grshiitake paddenstoelen
sushi gember
Instructies
Snijd de zalm in plakken en marineer ze met hoisinsaus. Zet even opzij.
Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
Snijd de lente-ui en rode peper in ringen. Snijd de broccoli in stukjes en de shiitakes in vieren.
Breng de bouillon samen met de shiitakes aan de kook en voeg ketjap toe voor smaak.
Voeg de laatste paar minuten de broccoli toe aan de bouillon en laat deze samen met de noedels en zalm beetgaar worden.
Schep de noedels in kommen, giet de bouillon erover en garneer de Japanse soep met shiitakes, zalm, broccoli, rode peper, lente-ui, sushi gember en ei.