Recept afdrukken
Kokossoep en noedels, zó gemaakt en voedzaam. Met knapperige bite van gebakken uitjes, makkelijk maak je het zelf.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 234
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- olijfolie
- 1 broccoli
- 1 lit groentebouillon
- 225 gr rijstnoedels
- 200 ml kokosmelk
- 2 tl limoensap
- 1 el sojasaus
Snijd de broccoli in kleine roosjes en pel en snipper de knoflook en sjalot.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de knoflook en sjalot.
Voeg de broccoli toe en roerbak met wat extra olie.
Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met sojasaus, kokosmelk en limoensap.
Voeg de noedels toe en laat maximaal drie minuten zachtjes meekoken.
Verdeel de noedelsoep over kommen en bestrooi met gebakken uitjes.