Vietnamese kipsaté met pindasaus, op smaak gebracht met knoflook en curry, is een heerlijke Vietnamese variant die je eenvoudig zelf kunt maken.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Vietnamese keuken
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 535
Ingrediënten
4stengelscitroengras
2teentjesknoflook
400grkipfilet
1tlcurrypoeder
2tlsuiker
4tlvissaus
4elpinda’s
arachideolie
2tlrode currypasta
200mlkokosmelk
Instructies
Plet het citroengras en hak het fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilets in blokjes.
Doe de kipblokjes, de helft van de knoflook en het citroengras in een grote kom. Voeg currypoeder, suiker en een snufje zout toe.
Giet de vissaus erbij, meng goed en laat de kip marineren.
Rooster de pindanoten in een droge koekenpan gedurende enkele minuten, stamp ze daarna fijn.
Verhit arachideolie in een pan en fruit de overgebleven knoflook. Voeg de currypasta toe en bak kort mee. Blus af met kokosmelk en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de gestampte pinda's toe en laat de saus koken tot deze dik genoeg is.
Rijg de gemarineerde kipblokjes aan satéprikkers en bak ze goudbruin in een scheut arachideolie in een koekenpan.
Serveer de Vietnamese kipsaté samen met de pindasaus.