Vietnamese kipsaté met pindasaus
Met knoflook en curry- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 535
Vietnamese kipsaté met pindasaus met knoflook en curry, ’n heerlijke Vietnamese versie dat je eenvoudig zelf kan maken. De zelfgemaakte pindasaus is om te smullen en het is zó klaar. Maak af met een komkommer salade of wat rijst.
Kipsaté met zoete saus
Kipsaté met zoete saus is om te smullen, samen met een pinda dip van knoflook, currypasta en kokosmelk maak je van dit simpele gerecht een feest.
Saté met kokos
- Plet en hak de citroengras fijn. Snij de knoflook fijn. Snij de kipfilets in blokjes. Neem een grote kom en doe hier de kipblokjes, de helft van de knoflook en citroengras in. Voeg ’t currypoeder, suiker en een snuf zout toe en giet de vissaus erbij. Meng en laat de kip marineren.
- Rooster de pindanoten in een paar minuten in een droge koekenpan en stamp ze daarna fijn.
- Verhit een pan met arachideolie en fruit hierin de overgebleven knoflook. Voeg de currypasta toe en bak kort mee. Blus af met kokosmelk en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gestampte pinda’s toe en laat koken tot de saus dik genoeg is.
- Prik de gemarineerde kipblokjes op satéprikkers en bak in een scheut arachideolie goudbruin in een koekenpan. Serveer de kipsaté’s samen met de pindasaus. Saté met kokos maak je zó.
Ook lekker: Kipsate met stokbrood recept mals vlees op een stokje of los op ’t bord. Zelfgemaakte kipsaté smaakt heerlijk en lekker met vers gebakken stokbrood.