Vietnamese kipsaté's met pindasaus

Kiplollies
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Maak deze heerlijke Vietnamese specialiteit eenvoudig zelf klaar. De zelfgemaakte pindasaus is om te smullen en het is in een handomdraai klaar. Maak af met een frisse salade en wat rijst.

Kiplollies met zoete saus

Deze kiplollie is om te smullen, samen met een pinda dip van knoflook, currypasta en kokosmelk maak je van dit simpele gerecht een feestje!

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • Arachideolie
  • 4 stengels citroengras
  • 2 teen knoflook
  • tl currypoeder
  • 4 tl suiker
  • 4 tl vissaus
  • 4 el pinda’s
  • 2 tl rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk

Bereidingswijze

  1. Plet en hak de citroengras fijn. Snij de knoflook fijn. Snij de kipfilets in blokjes. Pak een grote kom en doe hier de kipblokjes, de helft van de knoflook en citroengras in. Voeg het currypoeder, 1 theelepel suiker en een snufje zout toe en giet de vissaus erbij. Meng het goed door elkaar en laat het even marineren.
  2. Rooster de pindanoten in een paar minuten in een droge koekenpan en stamp ze daarna fijn.
  3. Verhit een pan met arachideolie en fruit hierin de overgebleven knoflook. Voeg de currypasta toe en bak het kort mee. Blus het geheel met kokosmelk en breng het op smaak met wat peper en zout. Voeg de gestampte pinda’s toe en laat het een tijdje koken tot de saus dik genoeg is.
  4. Prik de gemarineerde kipblokjes op satéprikkers en bak ze goudbruin in een koekenpan. Serveer de kipsaté’s samen met de pindasaus.
Beoordeling: 4.3. van 4 stemmen.
Please wait...