Vietnamese kipsaté’s met pindasaus

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 30m

Maak deze heerlijke Vietnamese specialiteit eenvoudig zelf klaar. De zelfgemaakte pindasaus is om te smullen en het is in een handomdraai klaar.

Tip: Lekker met een frisse salade en wat rijst.

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • Arachideolie
  • 4 stengels citroengras
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepel currypoeder
  • 4 theelepels suiker
  • 4 theelepels zout
  • 4 theelepels vissaus
  • 4 eetlepels pinda's
  • 2 theelepel rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk

Bereidingswijze

Stap1

Plet en hak de citroengras fijn. Snij de knoflook fijn. Snij de kipfilets in blokjes. Pak een grote kom en doe hier de kipblokjes, de helft van de knoflook en citroengras in. Voeg het currypoeder, 1 theelepel suiker en een snufje zout toe en giet de vissaus erbij. Meng het goed door elkaar en laat het even marineren.

Stap2

Rooster de pindanoten in een paar minuten in een droge koekenpan en stamp ze daarna fijn.

Stap3

Verhit een pan met arachideolie en fruit hierin de overgebleven knoflook. Voeg de currypasta toe en bak het kort mee. Blus het geheel met kokosmelk en breng het op smaak met wat peper en zout. Voeg de gestampte pinda's toe en laat het een tijdje koken tot de saus dik genoeg is.

Stap4

Prik de gemarineerde kipblokjes op satéprikkers en bak ze goudbruin in een koekenpan. Serveer de kipsaté's samen met de pindasaus.

Nog meer inspiratie, meer heerlijke vietnamese gerechten? Kijk dan eens bij onze vietnamese recepten.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

45

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab