Vietnamese kipsaté met pindasaus
Ontzettend lekker! Vietnamese kipsaté met zelfgemaakte pindasaus, gekruid met knoflook en curry. Deze Vietnamese versie is eenvoudig zelf te maken en de pindasaus is geweldig lekker. Serveer de Vietnamese saté met een verfrissende komkommersalade of een kommetje rijst.
De combinatie van sappige saté en een zoete Vietnamese pindasaus, op smaak gebracht met knoflook, currypasta en kokosmelk, maakt dit gerecht een favoriet.
Recept afdrukken
Vietnamese kipsaté met pindasaus, op smaak gebracht met knoflook en curry, is een heerlijke Vietnamese variant die je eenvoudig zelf kunt maken.
Ingrediënten
- 4 stengels citroengras
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr kipfilet
- 1 tl currypoeder
- 2 tl suiker
- 4 tl vissaus
- 4 el pinda’s
- arachideolie
- 2 tl rode currypasta
- 200 ml kokosmelk
Instructies
- Plet het citroengras en hak het fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilets in blokjes.
- Doe de kipblokjes, de helft van de knoflook en het citroengras in een grote kom. Voeg currypoeder, suiker en een snufje zout toe.
- Giet de vissaus erbij, meng goed en laat de kip marineren.
- Rooster de pindanoten in een droge koekenpan gedurende enkele minuten, stamp ze daarna fijn.
- Verhit arachideolie in een pan en fruit de overgebleven knoflook. Voeg de currypasta toe en bak kort mee. Blus af met kokosmelk en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de gestampte pinda's toe en laat de saus koken tot deze dik genoeg is.
- Rijg de gemarineerde kipblokjes aan satéprikkers en bak ze goudbruin in een scheut arachideolie in een koekenpan.
- Serveer de Vietnamese kipsaté samen met de pindasaus.
Ook lekker: kipsate met stokbrood mals vlees op een stokje of los op ’t bord met brood.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?