Kipsaté met stokbrood recept, mals vlees op 'n stokje. Saté recept makkelijk en snel voor de lunch of tussendoor.
Gang lunch
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 964
Ingrediënten
500grkipfilet
2teentjesknoflook
1ui
7elketjap manis
2elzoetzure saus
4elsatésauskant & klaar
4elwater
1stokbrood
Instructies
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pers de knoflook uit en meng het samen met de ketjap manis voor de marinade in een kom.
Snipper de ui fijn en voeg deze ook toe, samen met de zoetzure saus.
Roer alles goed door elkaar. Voeg de kip toe aan de marinade en laat deze minstens 10 minuten marineren. Hoe langer de marinade inwerkt, hoe intenser de smaken worden.
Verhit wat olijfolie in een wokpan zodra de kip klaar is met marineren. Bak de saté op hoog vuur tot het gaar is.
Voeg vervolgens de satésaus en een beetje water toe om de saus te verdunnen en de smaken te mengen. Serveer de saté met brood en satésaus.