Ga terug
+ servings
Kipsate met stokbrood bbq simpel recept

Saté met brood

4.3 van 6 stemmen
Recept afdrukken
Kipsaté met stokbrood recept, mals vlees op 'n stokje. Saté recept makkelijk en snel voor de lunch of tussendoor.
Gang lunch
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 964

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 7 el ketjap manis
  • 2 el zoetzure saus
  • 4 el satésaus kant & klaar
  • 4 el water
  • 1 stokbrood

Instructies

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pers de knoflook uit en meng het samen met de ketjap manis voor de marinade in een kom.
  • Snipper de ui fijn en voeg deze ook toe, samen met de zoetzure saus.
  • Roer alles goed door elkaar. Voeg de kip toe aan de marinade en laat deze minstens 10 minuten marineren. Hoe langer de marinade inwerkt, hoe intenser de smaken worden.
  • Verhit wat olijfolie in een wokpan zodra de kip klaar is met marineren. Bak de saté op hoog vuur tot het gaar is.
  • Voeg vervolgens de satésaus en een beetje water toe om de saus te verdunnen en de smaken te mengen. Serveer de saté met brood en satésaus.