Ga terug
+ servings
Paashaas broodjes

Paasbroodjes

4.6 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Easter bunny maken doe je zelf met een makkelijk recept zoals deze. Paasbroodjes van speltmeel gezond en lekker.
Gang Ontbijt
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 6 broodjes
calorieën 205

Ingrediënten

  • 250 gr speltmeel volkoren
  • 3,5 gr droge gist
  • 2 el olijfolie
  • 1 snuf zout
  • 150 ml lauw water

Optioneel

  • 1 ei geklopt

Instructies

  • Meng het meel, gist en zout in een keukenmachine. Terwijl de machine draait, voeg je langzaam het lauwwarme water en de olijfolie toe. Laat het deeg ongeveer 5 minuten kneden met een deeghaak.
  • Verdeel het deeg in kleine bolletjes van 65-70 gram per stuk en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Kneed en rol elk stuk deeg uit tot een lange rol. Draai elke rol vervolgens tot een konijnvorm en maak een klein bolletje voor het staartje of laat een gaatje open om later een ei in te leggen.
  • Dek de paasbroodjes af met een schone theedoek en laat ze 40 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop eventueel het ei los en bestrijk de paasbroodjes ermee. Bak ze in 10-12 minuten goudbruin.