Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaans paasbrood
4.3
van
10
stemmen
Recept afdrukken
Italiaans paasbrood recept met een chocolade ei voor bij het paasontbijt. Gevlochten brood met anijs of boter.
Gang
Ontbijt
Keuken
Italiaans
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
1
uur
uur
50
minuten
min
Totale tijd
2
uur
uur
20
minuten
min
Porties
6
personen
calorieën
144
Ingrediënten
500
gr
bloem
7
gr
gedroogde gist
2
el
suiker
300
ml
melk
(plantaardig)
60
gr
boter
(plantaardig)
1
snuf
zout
Optioneel
chocolade eitjes
Instructies
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is en de melk lauwwarm is.
Meng de gist en suiker met de lauwwarme melk in een kom en laat het mengsel 10 minuten staan.
Meng de bloem met een snuf zout en voeg de boter en het melkmengsel toe (wanneer het begint te schuimen).
Kneed het deeg 5 minuten met een broodhaak in de keukenmachine tot het soepel is. Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het 1 uur rusten.
Verdeel het deeg in 18 stukken van ongeveer 40 gram per stuk en rol elk stuk uit tot lange strengen.
Maak 6 vlechten van 3 strengen en verbind de uiteinden met elkaar, laat een gat in het midden.
Leg de vlechten op een bakplaat, dek ze af en laat ze nog een half uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bestrijk de broodjes met melk voor een glanzend effect. Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Laat de vlechtbroodjes afkoelen en leg in elk broodje een chocolade ei.