Ga terug
+ servings
Vlechtbroodjes

Italiaans paasbrood

4.3 van 10 stemmen
Recept afdrukken
Italiaans paasbrood recept met een chocolade ei voor bij het paasontbijt. Gevlochten brood met anijs of boter.
Gang Ontbijt
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 50 minuten
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Porties 6 personen
calorieën 144

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 7 gr gedroogde gist
  • 2 el suiker
  • 300 ml melk (plantaardig)
  • 60 gr boter (plantaardig)
  • 1 snuf zout

Optioneel

  • chocolade eitjes

Instructies

  • Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is en de melk lauwwarm is.
  • Meng de gist en suiker met de lauwwarme melk in een kom en laat het mengsel 10 minuten staan.
  • Meng de bloem met een snuf zout en voeg de boter en het melkmengsel toe (wanneer het begint te schuimen).
  • Kneed het deeg 5 minuten met een broodhaak in de keukenmachine tot het soepel is. Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het 1 uur rusten.
  • Verdeel het deeg in 18 stukken van ongeveer 40 gram per stuk en rol elk stuk uit tot lange strengen.
  • Maak 6 vlechten van 3 strengen en verbind de uiteinden met elkaar, laat een gat in het midden.
  • Leg de vlechten op een bakplaat, dek ze af en laat ze nog een half uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Bestrijk de broodjes met melk voor een glanzend effect. Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Laat de vlechtbroodjes afkoelen en leg in elk broodje een chocolade ei.