Ga terug
+ servings
Koud stamppotje met tonijn recept

Aardappel-tonijnsalade

4.1 van 13 stemmen
Recept afdrukken
Aardappel-tonijnsalade met zoete puntpaprika, komkommer en olijven. Fris en smaakvol, perfect voor op toast of brood.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 695

Ingrediënten

  • 600 gr aardappelschijfjes
  • 320 gr tonijn blik
  • 4 eieren
  • 1 el bieslook
  • 2 puntpaprika's
  • 4 lente-ui
  • 180 gr taggiasche olijven
  • 220 gr zilveruitjes
  • 70 gr rucola
  • 5 el mayonaise
  • ½ komkommer
  • peper versgemalen
  • zeezout

Instructies

  • Kook de aardappelschijfjes in zo'n tien minuten gaar en giet ze af.
  • Laat de tonijn uitlekken en stamp deze samen met de aardappelschijfjes.
  • Zet het mengsel weg in de koelkast om af te koelen.
  • Kook de eieren hard en snijd de komkommer klein.
  • Snijd de zoete puntpaprika's in reepjes, de bosui in dunne ringen en hak de bieslook fijn.
  • Meng alle ingrediënten, inclusief de mayo en zilverui, door de aardappel-tonijnsalade en breng op smaak met grof zeezout en versgemalen peper.
  • Pel de eieren, snijd ze in parten en verdeel ze samen met de overgebleven olijven over de stamppot.
  • Maak het geheel af met rucola.