Salade van pasta met tonijn met een bite van groenten, ui en kappers. Eenvoudig recept, lekker, voedzaam en gezond.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 486
Ingrediënten
300grpastanaar keuze
200grbroccoli
200grsperziebonen
320grtonijn2x 160 gr blik
1rode ui
2elpijnboompitten
1elkappertjes
basilicumvers
parmezaanse kaas
Dressing
½citroenhet sap
handvol peterselie
3elolijfolie
peper en zout
Instructies
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sperziebonen schoon en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de sperziebonen 7 minuten tot ze beetgaar zijn en voeg na 2 minuten de broccoli toe.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie goudbruin.
Giet de pasta af en spoel deze onder koud stromend water in een vergiet. Laat de pasta uitlekken en doe deze in een schaal.
Snijd de rode ui in ringen. Meng de groenten, ui, kappertjes en tonijn door de pasta.
Maak een dressing van het sap van een halve citroen, peterselie, olijfolie, peper en zout en schenk deze over de salade.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met blaadjes basilicum en geroosterde pijnboompitten.
Schaaf als laatste wat Parmezaanse kaas over de borden. Zo maak je een heerlijke pasta tonijn salade.