Ga terug
+ servings
Pastasalade met tonijn recept

Pasta tonijn salade

4.4 van 26 stemmen
Recept afdrukken
Salade van pasta met tonijn met een bite van groenten, ui en kappers. Eenvoudig recept, lekker, voedzaam en gezond.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 486

Ingrediënten

  • 300 gr pasta naar keuze
  • 200 gr broccoli
  • 200 gr sperziebonen
  • 320 gr tonijn 2x 160 gr blik
  • 1 rode ui
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el kappertjes
  • basilicum vers
  • parmezaanse kaas

Dressing

  • ½ citroen het sap
  • handvol peterselie
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sperziebonen schoon en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de sperziebonen 7 minuten tot ze beetgaar zijn en voeg na 2 minuten de broccoli toe.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie goudbruin.
  • Giet de pasta af en spoel deze onder koud stromend water in een vergiet. Laat de pasta uitlekken en doe deze in een schaal.
  • Snijd de rode ui in ringen. Meng de groenten, ui, kappertjes en tonijn door de pasta.
  • Maak een dressing van het sap van een halve citroen, peterselie, olijfolie, peper en zout en schenk deze over de salade.
  • Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met blaadjes basilicum en geroosterde pijnboompitten.
  • Schaaf als laatste wat Parmezaanse kaas over de borden. Zo maak je een heerlijke pasta tonijn salade.