Pastasalade met tonijn
Met bite van groenten, ui en kappertjes- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
Pastasalade met een stevige bite. Deze pastasalade met tonijn, groene groenten, rode ui en kappertjes is heel eenvoudig, super lekker en erg voedzaam en gezond. Als lunch of maaltijdsalade, een simpel recept.
Pastasalade met tonijn, lekker en simpel
Deze variant bevat lekker veel groenten, tonijn en verse basilicum. Tonijn is heerlijk en goed voor je vanwege de hoge hoeveelheid eiwitten. Uit blik is eigenlijk net zo gezond als vers. Vul eventueel aan met een flinke hand rucola en ciabatta met pesto. Perfect voor een fuif! Maak ’t zelf, pastasalade met tonijn, lekker en simpel.
Zo maak je salade van pasta en tonijn
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Maak de sperziebonen schoon en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar en voeg na 2 min. de broccoli toe.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie goudbruin. Giet de pasta af en spoel in een vergiet koud onder stromend water. Laat de pasta uitlekken en doe in een schaal. Snijd de rode ui in ringen. Meng de groenten, ui, kappertjes en tonijn door de pasta.
- Meng het Sap van een 1/2 citroen, peterselie, olijfolie, peper en zout tot een dressing en schenk over de salade. Schep de pasta op de borden en bestrooi met de blaadjes basilicum en pijnboompitten en schaaf als laatste wat parmezaan over de borden. Zó maak je salade van pasta en tonijn!
Ook lekker: Simpele pastasalade recept, lekker en zó klaar maar mozzarella en dressing van verse kruiden.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen