Pizza met tonijn recept, makkelijk te maken met rucola en mozzarella, ’n favoriet en perfect voor een zondagavond.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 564
Ingrediënten
400grpizzadeeg(koelvers pizzadeeg)
200mltomatensaus
1rode uiin ringen
2elkappertjes
2elolijfolie
1bolmozzarella
160grtonijnblikje, Fish Tales
40grrucola sla
Optioneel
ansjovisfilets
zwarte olijven(kalamata)
basilicum
zeezout
peperversgemalen
Instructies
Voordat je begint, verwarm je de oven voor op 220 graden.
Leg bakpapier op een bakplaat en rol het deeg erover uit, waarbij je ervoor zorgt dat de rand van de pizza wat dikker is (of vorm zelf twee ronde pizza’s).
Bestrijk de bodem met tomatensaus. Verdeel de rode ui en kappertjes (en tonijn mocht je deze mee willen bakken) over de pizza en scheur de mozzarella in stukken om deze ook over de pizza te verdelen. Besprenkel met olijfolie.
De pizza is nu klaar om afgebakken te worden.
Bak de pizza 30 minuten (of tot het deeg knapperig en goudbruin is) in het midden van de oven. Zodra de pizza uit de oven komt, verdeel je de stukjes tonijn erover en maak je de pizza tonijn af met rucola sla.
Optioneel
Breng eventueel op smaak met zeezout, versgemalen peper en basilicum.