Ga terug
+ servings
Tonijn pizza

Pizza tonijn

4.2 van 15 stemmen
Recept afdrukken
Pizza met tonijn recept, makkelijk te maken met rucola en mozzarella, ’n favoriet en perfect voor een zondagavond.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2 personen
calorieën 564

Ingrediënten

  • 400 gr pizzadeeg (koelvers pizzadeeg)
  • 200 ml tomatensaus
  • 1 rode ui in ringen
  • 2 el kappertjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • 160 gr tonijn blikje, Fish Tales
  • 40 gr rucola sla

Optioneel

  • ansjovisfilets
  • zwarte olijven (kalamata)
  • basilicum
  • zeezout
  • peper versgemalen

Instructies

  • Voordat je begint, verwarm je de oven voor op 220 graden.
  • Leg bakpapier op een bakplaat en rol het deeg erover uit, waarbij je ervoor zorgt dat de rand van de pizza wat dikker is (of vorm zelf twee ronde pizza’s).
  • Bestrijk de bodem met tomatensaus. Verdeel de rode ui en kappertjes (en tonijn mocht je deze mee willen bakken) over de pizza en scheur de mozzarella in stukken om deze ook over de pizza te verdelen. Besprenkel met olijfolie.
  • De pizza is nu klaar om afgebakken te worden.
  • Bak de pizza 30 minuten (of tot het deeg knapperig en goudbruin is) in het midden van de oven. Zodra de pizza uit de oven komt, verdeel je de stukjes tonijn erover en maak je de pizza tonijn af met rucola sla.

Optioneel

  • Breng eventueel op smaak met zeezout, versgemalen peper en basilicum.