Simpele pizza met tonijn
Recept voor pizza met tonijn, een pizza met een lekkere bite. Makkelijk te maken met rucola en mozzarella, een echte allemansvriend. Perfect voor een zondagavond.
Dit vispizza recept is echt een favoriet. Rol je pizzadeeg uit en beleg het royaal. Ook ideaal voor een feestje: snijd het in kleine stukjes en je pizza al tonno-snack is klaar.
Tip: voeg ansjovis en zwarte olijven toe.
Heb je weinig tijd? Een kant-en-klare pizza bodem is de oplossing.
Pizza met tonijn recept, makkelijk te maken met rucola en mozzarella, ’n favoriet en perfect voor een zondagavond.
Ingrediënten
- 400 gr pizzadeeg (koelvers pizzadeeg)
- 200 ml tomatensaus
- 1 rode ui in ringen
- 2 el kappertjes
- 2 el olijfolie
- 1 bol mozzarella
- 160 gr tonijn blikje, Fish Tales
- 40 gr rucola sla
Optioneel
- ansjovisfilets
- zwarte olijven (kalamata)
- basilicum
- zeezout
- peper versgemalen
Instructies
- Voordat je begint, verwarm je de oven voor op 220 graden.
- Leg bakpapier op een bakplaat en rol het deeg erover uit, waarbij je ervoor zorgt dat de rand van de pizza wat dikker is (of vorm zelf twee ronde pizza’s).
- Bestrijk de bodem met tomatensaus. Verdeel de rode ui en kappertjes (en tonijn mocht je deze mee willen bakken) over de pizza en scheur de mozzarella in stukken om deze ook over de pizza te verdelen. Besprenkel met olijfolie.
- De pizza is nu klaar om afgebakken te worden.
- Bak de pizza 30 minuten (of tot het deeg knapperig en goudbruin is) in het midden van de oven. Zodra de pizza uit de oven komt, verdeel je de stukjes tonijn erover en maak je de pizza tonijn af met rucola sla.
Optioneel
- Breng eventueel op smaak met zeezout, versgemalen peper en basilicum.
Ook lekker: pizza met kip en ananas of een pizza margherita met mozzarella en Italiaanse kruiden.
Ook een idee: pizza van de bbq maken.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?