Ga terug
+ servings
Pizza met tonijn en courgette recept

Plaattaart tonijn

4.2 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Pizza met tonijn en courgette oregano en roomkaas gemaakt van bladerdeeg. Lekker en simpel voor de lunch of avond.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen
calorieën 712

Ingrediënten

  • 9 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 2 tl oregano
  • 200 gr tonijn uit blik
  • 140 gr tomatenpuree
  • 125 ml slagroom
  • 150 gr roomkaas met kruiden vers
  • 2 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en laat ondertussen 9 plakjes deeg ontdooien.
  • Snijd de ui in halve ringen en rasp de courgettes grof.
  • Bak de ui, oregano en tomatenpuree in een koekenpan met wat olie gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Verdeel de ontdooide plakjes deeg over een met bakpapier beklede bakplaat, waarbij je ze iets overlapt en platdrukt tot één grote pizzabodem.
  • Vouw de buitenste randjes om voor een opstaand randje.
  • Laat de tonijn uitlekken en klop de eieren los. Meng de eieren met de slagroom en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de koekenpan van het vuur en meng de courgette en tonijn door het uimengsel.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over het deeg en giet het eimengsel erover.
  • Schep de roomkaas op de pizza en bak het geheel gedurende 45 minuten (of tot het deeg knapperig en goudbruin is) in de voorverwarmde oven.