Plaatpizza met tonijn en courgette
Deze variant van plaatpizza is er eentje om op je favorietenlijstje te zetten: hij is makkelijk en superlekker én net even anders. Deze plaatpizza met tonijn, roomkaas, courgette en oregano is gemaakt van bladerdeeg. Een heerlijke en eenvoudige keuze voor de lunch of een snelle maaltijd.
Deze hartige plaatpizza is misschien wel het makkelijkste recept om snel een smakelijke pizza op tafel te zetten. Met zijn combinatie van smaken doet het denken aan een flammkuchen met tonijn.
Ook lekker: pizza met schimmelkaas en bacon, ’n pittige blauwe kaas pizza met ui en bacon.
Recept afdrukken
Pizza met tonijn en courgette oregano en roomkaas gemaakt van bladerdeeg. Lekker en simpel voor de lunch of avond.
Ingrediënten
- 9 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
- 2 courgettes
- 2 uien
- 2 tl oregano
- 200 gr tonijn uit blik
- 140 gr tomatenpuree
- 125 ml slagroom
- 150 gr roomkaas met kruiden vers
- 2 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en laat ondertussen 9 plakjes deeg ontdooien.
- Snijd de ui in halve ringen en rasp de courgettes grof.
- Bak de ui, oregano en tomatenpuree in een koekenpan met wat olie gedurende ongeveer 5 minuten.
- Verdeel de ontdooide plakjes deeg over een met bakpapier beklede bakplaat, waarbij je ze iets overlapt en platdrukt tot één grote pizzabodem.
- Vouw de buitenste randjes om voor een opstaand randje.
- Laat de tonijn uitlekken en klop de eieren los. Meng de eieren met de slagroom en breng op smaak met peper en zout.
- Haal de koekenpan van het vuur en meng de courgette en tonijn door het uimengsel.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over het deeg en giet het eimengsel erover.
- Schep de roomkaas op de pizza en bak het geheel gedurende 45 minuten (of tot het deeg knapperig en goudbruin is) in de voorverwarmde oven.
Ook lekker: mini pizza's met geitenkaas met een bodem van brood, Italiaanse kruiden en zure room.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?