Pizza met tonijn en courgette

Pizza met tonijn en courgette

Oregano en roomkaas
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 45 min
  • Klaar in: 55 min

Pizza met tonijn en courgette oregano en roomkaas gemaakt van bladerdeeg. Lekker en simpel voor de lunch of snelle maaltijd. Ook als hapje warm of koud is ie perfect.

Hartige tonijntaart pizza

Hartige tonijntaart pizza van bladerdeeg, misschien wel ’t makkelijkste recept om snel een lekkere pizza op tafel te zetten die ook iets weg heeft van ’n hartige taart en flammkuchen. ’n Snelle plaattaart.

Ook lekker: Pizza met schimmelkaas en bacon ’n pittige blauwe kaas pizza met ui en bacon in no time klaar met een rol pizzadeeg. Neem een blauwaderkaas zoals roquefort, danish blue of een zachte gorgonzola, lekker anders pizza recept.

Ingrediënten

  • bladerdeeg voor hartige taart
  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 2 tl oregano
  • 200 gr tonijn uit blik
  • 140 gr tomatenpuree
  • 125 ml slagroom
  • 150 gr verse roomkaas met kruiden
  • 2 eieren

Plaattaart pizza tonijn

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat 9 plakjes deeg ontdooien. Snij de ui in halve ringen en rasp de courgettes met een grove rasp. Bak de ui, oregano en tomatenpuree in een koekenpan met wat olie zo’n 5 minuten.
  2. Verdeel de plakjes deeg over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat de plakjes elkaar iets overlappen en druk plat tot je één grote pizzabodem krijgt. Vouw de buitenste randjes om zodat je een opstaand randje krijgt. Laat de tonijn uitlekken. Klop de eieren los en roer door de slagroom. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Zet het vuur van het uimengsel uit en schep de courgette en tonijn erdoor. Verdeel het mengsel over het deeg en verdeel het eimengsel erover. Schep de roomkaas op de pizza en bak 45 minuten in de oven. Plaattaart pizza tonijn maak je zó.

Ook lekker: Mini pizzas met geitenkaas met een bodem van brood Italiaanse kruiden en zure room.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024