Mosselen uit de wok met knoflook, peper en zeekraal. Simpel en snel. Zoet van de oestersaus en zoutig van zeekraal.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 312
Ingrediënten
2kilomosselen
olijfolie
1rode ui
2teentjesknoflook
1rode peper
60grzeekraal
2elsojasaus
1eloestersaus
3stengelslente ui
1limoen
1handje platte peterselie of koriander
Instructies
Spoel de mosselen af onder de kraan en verwijder de kapotte en openstaande schelpen.
Snijd de ui in ringen, pers de knoflook en hak de rode peper fijn. Fruit deze drie ingrediënten aan in een wok met een scheutje olijfolie.
Voeg een beetje water toe aan de wok, samen met de sojasaus en oestersaus.
Voeg vervolgens de mosselen en de zeekraal toe en roer alles goed door. Plaats de deksel op de wok en laat de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar worden.
De mosselen zijn klaar wanneer de schelpen openstaan.
Snijd de lente-ui en verdeel de mosselen over kommen. Garneer met lente-ui, verse kruiden en een partje limoen. Mosselen wokken doe je zo!