Ga terug
+ servings
Caprese salade recept

Salade caprese

4.1 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Mozzarella tomaat basilicum recept, Italiaanse caprese. Simpel en óh zo lekker, klassiek of wild op een bord.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 530

Ingrediënten

  • 15 gr basilicum vers
  • 50 ml olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook
  • 350 gr tomaten mix
  • 80 gr sud 'n' sol zongedroogde tomaten (semi)
  • 500 gr mozzarella (buffelmozzarella)

Instructies

  • Maak eerst een basilicumolie. Pel de knoflook en pureer samen met de basilicumblaadjes (bewaar een aantal blaadjes) en de olijfolie.
  • Breng op smaak met een snuf zout en versgemalen peper.
  • Halveer de tomaten, pluk de mozzarella in stukken en verdeel over borden samen met de zongedroogde tomaten.
  • Schenk de basilicumolie erover of serveer apart. Maak de salade caprese af met de overgebleven blaadjes basilicum.