Recept afdrukken
Mozzarella tomaat basilicum recept, Italiaanse caprese. Simpel en óh zo lekker, klassiek of wild op een bord.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 530
- 15 gr basilicum vers
- 50 ml olijfolie extra vergine
- 1 teentje knoflook
- 350 gr tomaten mix
- 80 gr sud 'n' sol zongedroogde tomaten (semi)
- 500 gr mozzarella (buffelmozzarella)
Maak eerst een basilicumolie. Pel de knoflook en pureer samen met de basilicumblaadjes (bewaar een aantal blaadjes) en de olijfolie.
Breng op smaak met een snuf zout en versgemalen peper.
Halveer de tomaten, pluk de mozzarella in stukken en verdeel over borden samen met de zongedroogde tomaten.
Schenk de basilicumolie erover of serveer apart. Maak de salade caprese af met de overgebleven blaadjes basilicum.