Salade caprese recept
Mozzarella tomaat en basilicum- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 530
Salade caprese recept mozzarella tomaat en basilicum uit de Italiaanse keuken. Zó simpel en óh zo lekker, klassieke caprese in plakjes om en om of lekker wild door elkaar op ’n bord. En wil je ’t extra sjiek? Gebruik mozzarella di bufala zó zacht en romig.
Insalata Tricolore
De kleuren van de Italiaanse vlag en daarom noemen Italianen deze salade caprese ook wel Insalata Tricolore. Gezond en ’n snel recept. Perfect als voor- of bijgerecht.
Salade mozzarella
- Maak eerst een basilicumolie. Pel de knoflook en pureer samen met de basilicumblaadjes (bewaar een aantal blaadjes) en de olijfolie. Breng op smaak met een snuf zout en vers gemalen peper.
- Halveer de tomaten, pluk de mozzarella in stukken en verdeel over borden samen met de sud n sol. Schenk de basilicumolie erover heen of serveer apart. Maak de mozzarella caprese salade af met de overgebleven blaadjes basilicum. Salade mozzarella zó maak je ’t.
Varieer en eet met ’n zelfgemaakte groene pesto, balsamicoazijn, rucola en pijnboompitjes. Eet met een knapperig warm stuk ciabatta brood.
Ook lekker: Quinoasalade caprese.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen