Salade caprese recept
Salade caprese recept mozzarella tomaat en basilicum uit de Italiaanse keuken. Zó simpel en óh zo lekker, klassieke caprese in plakjes om en om of lekker wild door elkaar op 'n bord. En wil je 't extra sjiek? Gebruik mozzarella di bufala zó zacht en romig.
De kleuren van de Italiaanse vlag en daarom noemen Italianen deze salade caprese ook wel Insalata Tricolore. Gezond en 'n snel recept. Perfect als voor- of bijgerecht.
Recept afdrukken
Mozzarella tomaat basilicum recept, Italiaanse caprese. Simpel en óh zo lekker, klassiek of wild op een bord.
Ingrediënten
- 15 gr basilicum vers
- 50 ml olijfolie extra vergine
- 1 teentje knoflook
- 350 gr tomaten mix
- 80 gr sud 'n' sol zongedroogde tomaten (semi)
- 500 gr mozzarella (buffelmozzarella)
Instructies
- Maak eerst een basilicumolie. Pel de knoflook en pureer samen met de basilicumblaadjes (bewaar een aantal blaadjes) en de olijfolie.
- Breng op smaak met een snuf zout en versgemalen peper.
- Halveer de tomaten, pluk de mozzarella in stukken en verdeel over borden samen met de zongedroogde tomaten.
- Schenk de basilicumolie erover of serveer apart. Maak de salade caprese af met de overgebleven blaadjes basilicum.
Varieer en eet met 'n zelfgemaakte groene pesto, balsamicoazijn, rucola en pijnboompitjes. Eet met een knapperig warm stuk ciabatta brood.
Ook lekker: caprese spiesjes met pesto.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?