Ga terug
+ servings
Risotto met taleggio en gebakken peer

Risotto taleggio

4.4 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Risotto met taleggio, peer wijn en Parmezaanze kaas. Eenvoudig te maken, smeuïg en een tikje zoet van de peren.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 6 personen
calorieën 320

Ingrediënten

  • 450 gr risotto rijst
  • 350 gr taleggio
  • 3 peren
  • 1,5 lit groentebouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 80 gr boter
  • 60 gr parmezaanse kaas

Instructies

  • Snijd 1 peer in dunne plakjes en bak deze 1 minuut per kant in een klontje boter. Schil de overige peren en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de taleggio kaas, inclusief de korst, in kleine stukjes.
  • Pel en snipper de ui, bak deze in olijfolie op laag vuur tot ze glazig zijn en voeg na 5 minuten de rijst toe.
  • Bak 2 minuten op hoog vuur. Schenk de wijn erbij en laat deze al roerende verdampen.
  • Voeg een soeplepel hete bouillon toe aan de rijst en laat het op middelhoog vuur pruttelen terwijl je blijft roeren. Voeg telkens opnieuw bouillon toe en herhaal dit proces tot de rijst gaar is.
  • Voeg de taleggio en de stukjes peer toe aan de rijst en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Zet het vuur uit en voeg de resterende boter en geraspte parmezaan toe. Schep de risotto met taleggio in kommen en garneer met de gebakken plakjes peer.