Risotto met taleggio, peer wijn en Parmezaanze kaas. Eenvoudig te maken, smeuïg en een tikje zoet van de peren.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 50 minutenmin
Porties 6personen
calorieën 320
Ingrediënten
450grrisotto rijst
350grtaleggio
3peren
1,5litgroentebouillon
100mldroge witte wijn
1ui
2elolijfolie
80grboter
60grparmezaanse kaas
Instructies
Snijd 1 peer in dunne plakjes en bak deze 1 minuut per kant in een klontje boter. Schil de overige peren en snijd ze in blokjes.
Snijd de taleggio kaas, inclusief de korst, in kleine stukjes.
Pel en snipper de ui, bak deze in olijfolie op laag vuur tot ze glazig zijn en voeg na 5 minuten de rijst toe.
Bak 2 minuten op hoog vuur. Schenk de wijn erbij en laat deze al roerende verdampen.
Voeg een soeplepel hete bouillon toe aan de rijst en laat het op middelhoog vuur pruttelen terwijl je blijft roeren. Voeg telkens opnieuw bouillon toe en herhaal dit proces tot de rijst gaar is.
Voeg de taleggio en de stukjes peer toe aan de rijst en breng op smaak met versgemalen peper.
Zet het vuur uit en voeg de resterende boter en geraspte parmezaan toe. Schep de risotto met taleggio in kommen en garneer met de gebakken plakjes peer.