Risotto met prosecco en pistache eenvoudig te maken. Smeuïg recept met een tikje zoet van de sjalotjes.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 50 minutenmin
Porties 6personen
calorieën 320
Ingrediënten
500grrisotto rijst
400mlprosecco
250grsjalotten
110grboter
2elolijfolie
1,6litgroentebouillon
120grpistachenoten
60grparmezaanse kaas
Instructies
Pel en snipper de sjalotten. Bak 150 gram hiervan in 20 gram boter met 2 eetlepels water zachtjes voor de sjalotten-prosecco saus.
Voeg na 5 minuten 250 ml Prosecco toe en laat het geheel inkoken.
Verhit 10 gram boter in een koekenpan en bak hierin de pistachenoten goudbruin. Hak ze grof.
Bak de resterende sjalotten 5 minuten op laag vuur met olijfolie en 20 gram boter in een pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe, draai het vuur hoog en roer alles 2 minuten door.
Besprenkel de rijst met de resterende prosecco. Voeg vervolgens beetje bij beetje de hete bouillon toe en roer regelmatig.
Haal de pan van het vuur zodra de risotto klaar is en voeg de helft van de gehakte pistachenoten, 60 gram boter en de parmezaanse kaas toe.
Serveer de risotto pistache met 1 eetlepel sjalottensaus in het midden van elke kom en maak af met de overgebleven pistachenoten.