Ga terug
+ servings
Risotto met prosecco en pistache recept

Risotto pistache

4.7 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Risotto met prosecco en pistache eenvoudig te maken. Smeuïg recept met een tikje zoet van de sjalotjes.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 6 personen
calorieën 320

Ingrediënten

  • 500 gr risotto rijst
  • 400 ml prosecco
  • 250 gr sjalotten
  • 110 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • 1,6 lit groentebouillon
  • 120 gr pistachenoten
  • 60 gr parmezaanse kaas

Instructies

  • Pel en snipper de sjalotten. Bak 150 gram hiervan in 20 gram boter met 2 eetlepels water zachtjes voor de sjalotten-prosecco saus.
  • Voeg na 5 minuten 250 ml Prosecco toe en laat het geheel inkoken.
  • Verhit 10 gram boter in een koekenpan en bak hierin de pistachenoten goudbruin. Hak ze grof.
  • Bak de resterende sjalotten 5 minuten op laag vuur met olijfolie en 20 gram boter in een pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe, draai het vuur hoog en roer alles 2 minuten door.
  • Besprenkel de rijst met de resterende prosecco. Voeg vervolgens beetje bij beetje de hete bouillon toe en roer regelmatig.
  • Haal de pan van het vuur zodra de risotto klaar is en voeg de helft van de gehakte pistachenoten, 60 gram boter en de parmezaanse kaas toe.
  • Serveer de risotto pistache met 1 eetlepel sjalottensaus in het midden van elke kom en maak af met de overgebleven pistachenoten.