Risotto met prosecco en pistache
Nootjes en Parmezaan- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 40 min
- Klaar in: 50 min
- Kcal: 320
Risotto met prosecco pistache nootjes en Parmezaan is eenvoudig te maken écht waanzinnig lekker. Smeuïg en een tikje zoet van de sjalotjes. De combi pistache en prosecco passen perfect en maken van dit risotto gerecht een intiem feestje.
Risotto met noten
Risotto met noten perfect voor een bite gemaakt met de perfecte risotto rijst. Gebruik carnarolirijst of arboriorijst, de perfecte korrel voor een stevig maar smeuïg risotto rijst recept.
Vega(n) risotto met prosecco
- Pel en snipper de sjalotten en bak 150 gr hiervan in 20 gr boter met 2 el water zachtjes voor de sjalotten Prosecco saus. Giet na 5 minuten 250 ml Prosecco erbij en kook in.
- Verhit 10 gr boter in een koekenpan en bak hierin de pistachenoten goudbruin en hak ze grof.
- Bak de overige sjalotten 5 minuten op laag vuur met de olijfolie en 20 gr boter in een pan met dikke bodem. Schep de rijst erop, draai het vuur hoog en roe alles 2 minuten door. Besprenkel de rijst met de overige Prosecco. Voeg soeplepel voor soeplepel de hete bouillon toe en roer vaak.
- Haal de pan van ’t vuur zodra de risotto klaar is voeg de helft van de gehakte pistachenoten, 60 gr boter en de Parmezaanse kaas toe. Serveer de risotto met 1 el sjalotten saus in ’t midden van elke kom en maak af met de pistachenoten.
Vega(n) risotto met prosecco zó maak je ’t. Gebruik Violife Prosociano wedge, ’n plantaardig alternatief voor parmezaanse kaas en boter van Alpro voor de vegan variant.
Ook lekker: Truffels met pistache.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?