Risotto met prosecco en pistache
Risotto met prosecco, pistachenootjes en parmezaan is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook echt verrukkelijk. De romige textuur, met een vleugje zoetheid van de sjalotjes, maakt dit risottogerecht zo lekker. De combinatie van pistache en prosecco is perfect en geeft deze risotto een bijzonder karakter, waardoor het een intiem feestje wordt om van te genieten.
Risotto met pistache voegt een heerlijke bite toe aan het gerecht en is gemaakt met de perfecte risottorijst. Gebruik carnarolirijst of arboriorijst voor de ideale korrel, die zorgt voor een stevige maar toch smeuïge pistache risotto.
Ook lekker: risotto met radicchio en spinazie.
Ingrediënten
- 500 gr risotto rijst
- 400 ml prosecco
- 250 gr sjalotten
- 110 gr boter
- 2 el olijfolie
- 1,6 lit groentebouillon
- 120 gr pistachenoten
- 60 gr parmezaanse kaas
Instructies
- Pel en snipper de sjalotten. Bak 150 gram hiervan in 20 gram boter met 2 eetlepels water zachtjes voor de sjalotten-prosecco saus.
- Voeg na 5 minuten 250 ml Prosecco toe en laat het geheel inkoken.
- Verhit 10 gram boter in een koekenpan en bak hierin de pistachenoten goudbruin. Hak ze grof.
- Bak de resterende sjalotten 5 minuten op laag vuur met olijfolie en 20 gram boter in een pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe, draai het vuur hoog en roer alles 2 minuten door.
- Besprenkel de rijst met de resterende prosecco. Voeg vervolgens beetje bij beetje de hete bouillon toe en roer regelmatig.
- Haal de pan van het vuur zodra de risotto klaar is en voeg de helft van de gehakte pistachenoten, 60 gram boter en de parmezaanse kaas toe.
- Serveer de risotto pistache met 1 eetlepel sjalottensaus in het midden van elke kom en maak af met de overgebleven pistachenoten.
Zo maak je een vegan risotto met prosecco: gebruik de Violife Prosociano wedge als plantaardig alternatief voor parmezaanse kaas en Alpro boter voor de veganistische variant.
Ook lekker: truffels met pistache.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?