Maak eenvoudig je eigen lemon curd - een heerlijke zoetzure crème op basis van citroen, boter, ei en suiker. Perfect voor scones en lemon meringue pie.
Gang Bijgerecht
Keuken Engelse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen (1 jampot)
calorieën 266
Ingrediënten
2citroenenbiologisch
75grboter
2eierenvers
100grwitte basterdsuiker
Instructies
Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit.
Smelt de boter au-bain-marie en meng de suiker, citroenrasp en sap erdoor.
Haal de kom even van het vuur. Klop de eieren los en meng ze door het citroenbotermengsel.
Zet terug op laag vuur en blijf kloppen (ongeveer 15 minuten) tot het mengsel de dikte van vla (rond de 80-85 graden mocht je een thermometer hebben) heeft bereikt.
Als je een gladde lemoncurd wilt, zeef het mengsel dan om zeker te zijn dat er geen stukjes citroenschil achterblijven. Laat de curd verder opstijven in de koelkast.