Ga terug
+ servings
Lemon curd zelf maken recept

Lemoncurd maken

4.9 van 23 stemmen
Recept afdrukken
Maak eenvoudig je eigen lemon curd - een heerlijke zoetzure crème op basis van citroen, boter, ei en suiker. Perfect voor scones en lemon meringue pie.
Gang Bijgerecht
Keuken Engelse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen (1 jampot)
calorieën 266

Ingrediënten

  • 2 citroenen biologisch
  • 75 gr boter
  • 2 eieren vers
  • 100 gr witte basterdsuiker

Instructies

  • Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit.
  • Smelt de boter au-bain-marie en meng de suiker, citroenrasp en sap erdoor.
  • Haal de kom even van het vuur. Klop de eieren los en meng ze door het citroenbotermengsel.
  • Zet terug op laag vuur en blijf kloppen (ongeveer 15 minuten) tot het mengsel de dikte van vla (rond de 80-85 graden mocht je een thermometer hebben) heeft bereikt.
  • Als je een gladde lemoncurd wilt, zeef het mengsel dan om zeker te zijn dat er geen stukjes citroenschil achterblijven. Laat de curd verder opstijven in de koelkast.