Ga terug
+ servings
Makreelsalade

Makreelsalade maken

4.3 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Geweldig lekker: makreelsalade recept met lente-ui, boordevol omega-3 en gezonde vetten, voor op een toastje, brood of cracker.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
calorieën 390

Ingrediënten

  • 160 gr gerookte makreel graatloos
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 el mayo
  • 1 el yoghurt
  • 1 el limoensap
  • brood – toast – crostini naar keuze

Optioneel

  • ½ zure appel in blokjes

Instructies

  • Maak de gerookte makreel klein met een vork en snijd de lente-ui in dunne ringen.
  • Meng ze samen met de mayonaise, yoghurt en limoensap.
  • Als de makreelsalade smeuïg genoeg is, breng hem dan op smaak met versgemalen peper en een snufje grof zeezout.
  • Voeg eventueel extra citroen of mayonaise toe. Serveer de makreelsalade met crostini's, toast of brood.