Lekker lunchrecept: makreelsalade
Een makreelsalade op toast is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Makreel zit namelijk boordevol omega-3 vetzuren, essentiële gezonde vetten die bijdragen aan een fit lichaam dankzij de vette vis.
De gerookte makreelsalade maak je eenvoudig met yoghurt, mayonaise en limoen, waardoor het een perfecte spread is voor op toast, cracker of snee brood.
Ook lekker: gerookte makreel met citroenmayo, sesam en koriander.
Deze combinatie is heerlijk als lunchgerecht of zet als salade met toast op tafel bij een feestje.
Ingrediënten
- 160 gr gerookte makreel graatloos
- 3 stengels lente-ui
- 1 el mayo
- 1 el yoghurt
- 1 el limoensap
- brood – toast – crostini naar keuze
Optioneel
- ½ zure appel in blokjes
Instructies
- Maak de gerookte makreel klein met een vork en snijd de lente-ui in dunne ringen.
- Meng ze samen met de mayonaise, yoghurt en limoensap.
- Als de makreelsalade smeuïg genoeg is, breng hem dan op smaak met versgemalen peper en een snufje grof zeezout.
- Voeg eventueel extra citroen of mayonaise toe. Serveer de makreelsalade met crostini's, toast of brood.
Heb je nog kiemgroenten liggen, kappertjes of gebakken uitjes, lekker als topping voor erbij.
Ook lekker: sardientjes of makreelspread met toast of rijstcrackers.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?