Rucola stamppot met maïs, walnoten en crème fraîche, Hollandse pot recept. Simpel en snel, absoluut een favoriet.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 460
Ingrediënten
1kgaardappelen
150grrucola
150grmaïs
125grcrème fraîche
1elboter(plantaardig)
150mlmelk(plantaardig)
60grwalnoten
Instructies
Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze tot een puree.
Voeg de crème fraîche, boter en melk toe aan de gestampte aardappelen. Meng de rucola door de aardappelpuree en voeg de maïs toe.
Breng de stamppot rucola op smaak met versgemalen peper en een snufje zout. Verwarm de stamppot nog even goed door en schep het op borden. Garneer met de geroosterde walnoten.