Ga terug
+ servings
Stamppot rucola en mais recept

Stamppot rucola

4.4 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Rucola stamppot met maïs, walnoten en crème fraîche, Hollandse pot recept. Simpel en snel, absoluut een favoriet.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 460

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 150 gr rucola
  • 150 gr maïs
  • 125 gr crème fraîche
  • 1 el boter (plantaardig)
  • 150 ml melk (plantaardig)
  • 60 gr walnoten

Instructies

  • Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.
  • Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze tot een puree.
  • Voeg de crème fraîche, boter en melk toe aan de gestampte aardappelen. Meng de rucola door de aardappelpuree en voeg de maïs toe.
  • Breng de stamppot rucola op smaak met versgemalen peper en een snufje zout. Verwarm de stamppot nog even goed door en schep het op borden. Garneer met de geroosterde walnoten.